banner78
banner25

Rektör Tabakoğlu “çarşıya,pazara gelir gibi hastanelerimize gelecekler!”

Balkanlar’ın en büyük sağlık kuruluşu olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi kent için bir kazanım olmanın yanında,Uluslar arası anlamda da bölgeye verdiği katkılarla Balkanlar ve Avrupa’daki soydaşların ilgisini çekmeye devem ediyor.

Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Turizm konusunda başlattığı çalışmalarla Balkanlar başta olmak üzere Avrupa ve diğer bölgelerden de hasta çekme yarışına giren özel ve Devlet hastaneleri en çok tercih edilen hastaneler olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Edirne’nin Avrupa’ya açılan kara sınır kapıları olması ve karayolu ile yakınlık mesafesi düşünüldüğünde sağlık anlamında otel konforu çatısı altında sunulan sağlık hizmetleriyle dikkat çeken kentte Trakya Üniversitesi büyüklük ve verdiği hizmetle dikkat çekiyor.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te “21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı”etkinliklerine katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu burada yaptığı açıklamada Edirne’nin yakında sağlık turizmi anlamından bir patlama yaşayacağını ve şehrimize Balkanlar’dan çok sayıda hastanın ucuz ve kaliteli sağlık hizmetini almak için Edirne’ye akın akın geleceğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prf.Dr.Mustafa Şentop’un da katıldığı “21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı” programında soydaşlarla ve Makedonya Türkleri ile görüşen Rektör Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu yaptığı özel açıklamada Trakya Üniversitesi’nin Edirne'nin en büyük ekonomik istihdam kurumu olduğu vurgusunu yaparak,üniversitenin 44 bin 600 öğrencisi ile aralarında Profesör,Doçent,Doktor,öğretim görevlisi,asistan ve uzmanlar ile her türlü hizmet elemanının bulunduğu 5 bin çalışanının olduğunu kaydetti.

Son yıllarda Edirne’ye çok sayıda yabancı hastanın geldiğini ve bunların tedavilerini olduktan sonra ülkelerine sağlıklı bir şekilde döndüğünü belirten T.Ü.Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlu “hastanemiz bin yatak kapasiteli ve bugün bize yetmiyor.Yarın öbür gün yurt dışından sağlık hizmeti almak isteyerek şehrimize gelecek çok sayıda hasta var.Bunların başında Bulgaristan,Yunanistan,Makedonya,Kosova,Arnavutluk,Sırbistan ve diğer Balkan ülkeleri ile Avrupa ülkesi vatandaşları geliyor.Gelen hastalara yardımcı olmak ve yön göstermek adına Uluslararası hasta birimimiz var.Bizim telefonlarımız her ülkede var.Buraya başvuran her hasta kendi dilinde hizmet alabiliyor.Gittiği bölümlerde bu yardımcılar sayesinde de rahatlıkla tedavisini olabiliyor.Her yıl gelen uluslararası hasta sayısını ikiye katlıyoruz.Geçen sene bu rakam 900 civarında hastaydı ve bunlar ileri ağır ameliyatlar gerektiren hastalardı ve ileri tetkikler için geliyorlar”diyerek verdiği çarpıcı ve somut örnekle ilerleyen günlerde alış veriş merkezlerini dolduran yabancıların hastaneleri de dolduracağına dikkat çekti ve şöyle konuştu. “Ben size şöyle bir şey söyleyeyim. Nasıl şu an biz pazarlarımıza, alışveriş merkezlerimize giremiyoruz.Bizim bu yaptığımız nitelikli, ucuz, çok yüksek kalitedeki sağlık hizmetini fark etseler biz hastanelerimize giremeyeceğiz. Buna Edirne olarak,bölge olarak hazırlıklı olmamız gerekiyor! Bizim verdiğimiz sağlık hizmetini Avrupa’nın ortalarına kadar veren bir sağlık kuruluşu yok! Üstelik İstanbul'dan Çanakkale'den hasta kabul eden bir kurumuz.Bölgenin en güçlü sağlık kurumuyuz.Ve bu hastalar artacak.Bunu da öngörüp, buna hazırlık yapmamız gerekiyor. Yarın öbür gün “bana niye sıra yok”? diye gelecek insanlarımız.Bu kadar uluslararası hastanın “burada ne işi var”? diye soracak olan insanlarımız olacak diye düşünüyorum.Ama Bu bir realite ve bunu yakın zamanda yaşayacağız”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 4 yıl önce

Hocam buna da koydurtacakmısın?

Kolay değil Balkanların en büyük hastanesini yönetmek.Kolay değil bu hastanenin üniversitesine rektör olmak.Elbette hiç kolay değil 40 bin öğrenciye idareci olan,yönetimin en tepesinde olmak.Hiç kolay değil böylesi büyük bir bütçeye sahip olan Trakya Üniversitesinin başında rektör olmak.Hiç ama hiç kolay değil Cumhurbaşkanımız tarafından bu kurumun başına atanmak.Kolay değil şehirle bir bütün olmak.

Göreve geldiği günden buyana başarıdan başarıya koşan,üniversitemizi her platformda başarılı bir şekilde temsil eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Erhan Tabakoğlunu kutlamak gerek.Biz bu güne kadar bunu görememiş kendisini hep yanlış bir şekilde eleştirmişiz”diyerek başlasaydık bugüne kadar yazdığımız cümlelerde yalaka” gazeteci olurduk.Onların bugüne kadar istedikleri hep buydu! Şişireceksin,yaşan

banner30