banner137
banner25

Ramazan pidesi çıkarılmayacak!

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde sofraların vazgeçilmez lezzeti Ramazan Pidesi ile ilgili görüşler Edirneli fırıncıları ikiye böldü.

Tüm dünyanın mücadelesini verdiği KOVİD-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Ramazan pidesi satışının bulaş riskini arttıracağı endişesi taşıyan bazı fırıncılar yetkililerin bu konuda daha aktif bir rol almasını isteyerek yaşanabilecek tehlikeye dikkat çekmek isterken Edirneli fırıncılar aldıkları kararla bu ay Ramazan pidesi üretiminin yapılmayacağı fikrinde birliktelik sağladılar.

Fırıncılar odası tarafından değerlendirilen konu öncesinde İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilin valiliğine, Ramazan ayında alınacak tedbirlerle ilgili gönderilen genelgeyi de görüşen fırıncılar iftar saatine 2 saat kala pide üretiminin durdurulması veya dağıtımı sonlaması konusunun sıkıntı yaratabileceğini ifade ettiler.

Genelgeye göre; “iftar, sahur gibi her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek. Ramazan davulcularının faaliyetlerine izin verilmeyecek. Fırınlarda Ramazan pidesi ve ekmek satışı iftardan 2 saat önce sonlandırılacak”denilmesinin kendileri açısından bir sorun teşkil etmeyeceğini, ancak insanların iftar saati öncesinde pide siparişi vermesinin ve bu pidelerin içli pide şeklinde olması ve sonrasında dağıtımı esnasında sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesi durumunda olası bulaş riskini en üst seviye çıkarabileceğini savundular.

Pide kuyruklarının meşhur olduğunu ve vatandaşın pise ve ekmek almak için sırada beklediğini ifade eden bazı fırıncılar “bizler bu konuda ne kadar tedbir alınırsa alınsın sosyal mesafe kuralının ihale edileceğini düşünüyoruz.Bazı arkadaşlarımızı bunun üstesinden gelebileceklerini söylüyorlar.Ancak aramızda farklı düşünenler vardı.Bizler konuyu enine boyuna tartıştık ve Ramazan ayı içerisinde Ramazan pidesi çıkarmama kararı aldık.Gerekçe olarak ta Sosyal mesafe kuralının ihlali sırasında bulaş riskinin oluşacağı ve fırın içerisinde dezenfektasyon işlemlerinin yetiştirilemeyeceği olarak gösterildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30