banner137
banner25

Proje yüzde 62 seviyesinde!

Ülkemizin dört bir yanını baraj, gölet ve içme suyu tesisleriyle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne Meriç Subaşı Sulaması inşaatını hızla sürdürüyor.

Proje Yüzde 62 Seviyesinde

Projenin tamamlanmasıyla Edirne’min Meriç İlçesine bağlı Subaşı ve Kadıdondurma köylerine ait 8 bin 980 dekar zirai araziye su temin edilecek. Toplam 15 kilometrelik boru hattının döşenip çeşitli inşaların tamamlandığı projede şu ana kadar yüzde 62 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

3 bin metre daha borunun döşenmesiyle 26 Ekim 2017 tarihinde tamamlanacak proje ile dekar başına 463 TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 3 milyon 735 bin TL katkı sağlanacak. Ayrıca sulama ile 530 kişiye istihdam olanağı da temin edilecek.

“Trakya’nın Münbit Arazilerini Sulayacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak bütün yurtta olduğu gibi Trakya’nın da münbit arazileri suyla buluşturacaklarını kaydederek şunları söyledi:“Edirne Meriç Subaşı Sulaması da diğer işlerimiz gibi hızla ilerliyor. Sulama projesini tamamlayarak bölgedeki zirai arazileri suyla buluşturacağız. Projenin maliyeti takriben 9 milyon 500 bin TL ancak proje tamamlananınca maliyet 3 yıldan daha kısa bir sürede karşılanacak. Bu tür projelerle arazileri modern sulama sistemlerine kavuşturmaya ve çiftçilerimizin gelirini artırmaya devam edeceğiz."

DJI_0978

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30