banner78
banner25

Proje yatırım planına alındı!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon projesinin resmi olarak devlet yatırım programına alındığını belirterek, “Er Meydanı’nın modernizasyonun 657. Kırkpınar Yağlı Güreşler Festivali’ne kadar tamamlanması planlanıyor” dedi

Edirne Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 18’i gündem içi olmak üzere 21 madde karara bağlandı.

Toplantı öncesinde meclis üyelerini bilgilendiren Başkanı Gürkan, Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon Projesi’nin resmi olarak 2017 yatırım programına alındığını söyledi.

Kırkpınar Er Meydanı’nı 25 yıllığına şartlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettiklerini anlatan Gürkan, “10-16 Temmuz tarihleri arasında yapacağımız Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerimizin arifesindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile geçtiğimiz yıl bir mutabakata varmıştık. O mutabakatın ardından belediye meclisi olarak Sarayiçi Mevkii’nde bulunan Kırkpınar Er Meydanı’nın geniş anlamda modernizasyonunu yapmayı kararlaştırmıştık. Bu aşamadan sonra Edirne Belediyesi Meclisi olarak Kırkpınar alanın bulunduğu koordinatlarıyla sadece 5 bin dönümlük Sarayiçi alanının sadece Kırkpınar Ermeydanı kısmını 25 yıllığına şartlı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza tahsis ettik. Buradaki şart da şuydu, Kırkpınar haftasında Er Meydanı’nı Edirne Belediyesi kullanacak. Yıllık kalan haftalarda da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılacak bir protokolle müştereken kullanacağız" ifadelerini kullandı.

“2018’E KADAR YETİŞMESİ PLANLANIYOR”

Projenin 2018’e kadar yetişmesinin planlandığını belirten Gürkan, “Bu modernizasyon Kalkınma Bakanlığının devlet yatırım programına alınması sözlü olarak tamamlanmıştı. Hafta başında da yazılı olarak resmi bir şekilde devlet yatırım programına alındı Kırkpınar Er Meydanı Modernizasyon projesi. Hem Belediyemiz için, Hem Kırkpınarı’mız için hem de yağlı güreş camiası için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Projenin 2018’e kadar yetişmesi planlanıyor" dedi.

Daha sonra aşağıdaki maddeler görüşüldü:

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri haftası boyunca vatandaşların Sarayiçi yerleşkesi Kırkpınar alanına ulaşımının sağlanması ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı. Çavuşbey Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne ait olan arsanın mülkiyetinin 30 yıl süre ile bedelsiz olarak Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’ne devredilmesi. Servis araçlarının hizmet ücretlerinin belirlenmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi. Toplu taşıma seyahat kartlarının faydalanma haklarına ilişkin konunun Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesine. Edirne Kent Konseyi’nin bisiklet yolları ile ilgili yazının Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesi. Çavuşbey Mahallesi’nde bir binanın Kadın Merkezi olarak

kullanılması için kiralanması süresinin belirlenmesi. Edirne Belediye Başkanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılması. Yunanistan’ın Orestiada Kenti’nde yapılacak olan Gala Gecesi’ne Belediye Tekvando Takımı’nın görevlendirilmesi. Makedonya’da yapılacak olan yaz festivaline Belediye Halk Oyunları Ekibi’nin görevlendirilmesi. Edirne Belediyesi Su Kanal Müdürü iken vefat eden Sadi Kirezci’nin isminin bir sokağa verilmesi talebinin Cadde ve Sokak isimleri Komisyonu’na havale edilmesi. Bulgaristan'ın Burgaz ili Ravda Köyü’ndeki yaz kampına Belediye Halkoyunları ekibinin görevlendirilmesi”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30