banner78
banner25

Proje tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne’nin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını garanti altına almak maksadıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisini tamamladı. Edirne’ye menba kalitesinde su temin edecek tesiste, performans testlerine başlanacak.

İnşa ettiği tesisler ile yerleşim yerlerinin uzun vadeli içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan DSİ, bu kapsamda Edirne’de de çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede inşaatına başlanan Edirne İçme Suyu Projesini hayata geçiren DSİ, çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında Kayalıköy Barajı’ndan Edirne ye kadar isale hattı ve Edirnelilerin hizmetine sunmadan önce ham suyu memba suyu kalitesine yükseltecek içme suyu arıtma tesisi inşa edildi.

Proje, İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Olmak Üzere İki Aşamadan Oluşuyor

Edirne’nin 2050 yılına kadar olan uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacak olan proje isale hattı ve arıtma tesisi olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Toplam 58 km uzunluğundaki isale hattı Kayalıköy Barajı’ndan alınacak suyu arıtma tesisine ve Edirne’ye iletiyor. Son imalatları tamamlanmak üzere olan isale hattı ile yıllık yaklaşık 20 milyon metreküp su iletilecek.

Arıtma Tesisinde Performans Testlerine Başlanacak

Mevcut olan günlük 30.000 m³ kapasiteli içme suyu arıtma tesisine ilave olarak inşa edilen ve yine günlük 30.000 m³ kapasiteli arıtma tesisinde ise bütün imalatlar tamamlandı. Yaklaşık 20 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen bu arıtma tesisinde performans testlerine ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

Projenin Toplam Yatırım Bedeli 70 Milyon Lirayı Buluyor

Ülke genelinde 41 milyon vatandaşa ilave içme suyu temin ettiklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise” Edirne İçme Suyu Projesi ile de yaklaşık 237 bin kişinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağız. Toplam 70 milyon lira yatırım bedeli ile inşa ettiğimiz isale hattı ve arıtma tesisi sayesinde Edirneli vatandaşlarımızın 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyaçlarını menba kalitesinde temin edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30