banner137
banner25

Program belli oldu!

Edirne'de, 9-15 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan 657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nin programı belli oldu.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 657 yıllık geleneği sürdüren kentin her yıl olduğu gibi bu yıl da seyrine doyum olmayacak güreşlere ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Etkinlikler için geri sayımın başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"9 Temmuz saat 18.00’de tören kortejinin belediye önünde toplanmasıyla başlayacak olan festival, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam edecek. Tören korteji buradan 25 Kasım Stadyumu'na hareket edecek. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları grupları gösteriler sunacak. Festival kapsamında  Edirne Belediye Bandosu 10 Temmuz saat 19.00’da Saraçlar Caddesi’nde konser verecek. 11 Temmuz'da ise 19.00’da Atatürk Anıtı’nda halk oyunları grupları gösteriler sunacak. 12 Temmuz saat 21.00’de de Selda Bağcan, Sarayiçi Konser Alanın'nda konser verecek."

- Güreşlerin resmi açılışı cuma günü

657'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin Ağası Seyfettin Selim 13 Temmuz saat 10.30’da orduevi mevkisinde düzenlenecek törenle karşılanacağı ifade edilen açıklamada, "Buradan hareketle belediye önüne gelecek kortej Atatürk Anıtı’na gelecek ve çelenk sunumunun ardından Pehlivanlar mezarlığına giderek, pehlivanların kabirlerine çelenk sunacak ve dua edecek. Ayrıca saat 12.00'de Selimiye Camisi'nde pehlivanlar için mevlit okutulacak." ifadelerine yer verildi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılışının 13 Temmuz'da, saat 18.30'da Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenecek törenle gerçekleşeceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açılış konuşmalarının ardından güreşe katılan tüm pehlivanlar geçit töreni düzenleyecek. Saat 21.00’de ise Sarayiçi Konser Alanı’nda şarkıcı Mehmet Erdem konser verecek. 

14 Temmuz cumartesi günü güreş müsabakaları Kırkpınar Er Meydanı’nda saat 09.00'da başlayacak. Akşam saat 21.00’de ise şarkıcı Gülşen, Sarayiçi Konser Alanı'nda sevenleriyle buluşacak. 15 Temmuz'daki güreş müsabakaları 09.00'da başlayacak saat 15.00'de ise 658'inci Kırkpınar Ağasını belirleyecek olan koç satış ihalesi gerçekleştirilecek. Program, başpehlivanlık güreşlerinin ardından düzenlenecek olan ödül töreni ile sona erecek."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30