banner78
banner25

Prof. Dr. Çamlıtepe''GDO'lu besinlerin ülkemize girişinin yasaklanması gerekir''
Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, ''GDO'lu besinlerin ülkemize girişinin yasaklanması gerekir'' dedi.
Çamlıtepe, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen ''GDO'lu besinler'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, son zamanlarda üzerinde en çok konuşulan konulardan birinin, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve bunların halk sağlığı üzerindeki etkileri olduğunu hatırlattı.
GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlarda, yapay gen parçacıklarının hayvanların iç organlarında biriktiğini anlatan Çamlıtepe, şunları söyledi:
''Bunların sindirilemediği ve hatta dışkı atıklarında dahi bu gen parçacıklarının bulunduğu anlaşıldı. Bu hayvanların gübresiyle yapılan organik tarımda da tehlikenin büyük olabileceği, bunların da GDO içerikli olabileceği ileri sürüldü. Bugünlerde ülkemizde ithali düşünülen yemlik 9 GDO'lu mısır türünde antibiyotik direnç genlerinin özellikle kanamisin antibiyotik direnç geninin bulunuşu insanların tüberküloza karşı savunmasız kalabilmelerine yol açabilmektedir. Birkaç gün önce sayın bakanımız Mehdi Eker, televizyonda GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt ve yumurta gibi ürünlerin etkilenmeyeceğini müjdeledi. Bu uygulama dünyada bir ilk olacaktır.''
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Dilek Aslan da GDO'lu besinlerin zararları konusunda bilgiler verdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30