banner78
banner25

Pide tartışmasına son noktayı koydu!

Edirne’de Ramazan’ın vazgeçilmezi olarak bilinen Pidenin Korona Virüs endişesi nedeniyle fırıncılar tarafından çıkartılmayacak olması fırıncıları iki ye böldü.

Pide çıkartılmayacak olması fırıncılar arasında tartışma yaratırken,vatandaşlarda bu karara tepki göstererek “ülkenin İç İşleri Bakanlığı genelge göndermiş, pidenin çıkartılma koşullarını sıralamış ve şartları belirtmiş.Fakat Edirne pide çıkartmama konusunda karar almış.Bu çok yanlış bir karar.Umarız bu karardan vazgeçilir”deyince devreye Edirne Valiliği girdi.Edinilen bilgiye göre Edirne Valisi Ekrem Canalp fırıncılarla görüşerek pide çıkartılmamasını doğru bulmadığını,isteyenin Korona virüs tedbirlerini aldıktan,sosyal mesafe kurallarına ve genelgeye uyuduktan sonra pide çıkartabileceğini belirttiği öğrenildi.

Bilindiği gibi 54 üyesi bulunan fırıncıların temsil edildiği Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamüller Derneği tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada oy çokluğu ile Edirne’de Ramazan pidesi çıkarmayacaklarını belirtmiş,ancak pastanelerden bazıları ilk gün pide çıkartarak,dernek üyesi olmadıkları gerekçesiyle bağımsız hareket ettiklerini,bu kararın kendilerini bağlamadığını ve pide çıkartacaklarını söylemişlerdi.

Gün boyu süren tartışmalara Edirne Valisi Ekrem Canalp’in müdahil olarak son noktayı koyduğu bilgisi ulaştı.Vali Canalp Ramazan’ın vazgeçilmez gelenek tadı pidenin sofralardan eksik olmayacağını ve Cumartesi (bugün) itibari ile isteyenin pide çıkartabileceğini söylediği ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30