banner78
banner25

Pekcanlı sert girdi!

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı açtı ağzını yumdu gözünü.İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında aldığı notlarla hafta içinde yaşan gelişmeler ışığında eleştirilerini arttıran Pekcanlı; iktidarın kendilerine yüklenmesinin ardından adeta başta Ak parti Milletvekili Fatma Aksal olmak üzere,Ak parti yönetimlerini yaylım ateşine tuttu.

Partisinin il binasında gerçekleşen toplantıda yaptığı açıklama Ak parti İl başkanı Belgin İba’nın “varan 1,varan 2 ve varan 3”şeklinde devam eden ve Edirne’ye yapılan yatırımları anlatarak gerek CHP’li Edirne Belediye başkanı Recep Gürkan ve yapılan hizmetlerle CHP zihniyetini hedef alan açıklamalarına tepki gösteren İl başkanı Pekcanlı “Unuttukları bir projeyi söyleyeyim. Bu hükümet zamanında bu devlet yalak açılışı yaptı. 2015 yılında yalak açtılar. Bu devlet valiye yalak açılışı yaptırdı. Yaptıkları projelere bakar mısınız? Bunlar niye söylemiyorlar?”diyerek ardı ardına eleştirilerini sürdürdü.

Elinde bulunan not kağıtlarına tek tek madde madde aldığı bilgilerle Ak parti’ye yüklenen İl başkanı Pekcanlı dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Edirne ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamalara da sert bir dille yanıt verdi.

Pekcanlı; “Sayın Eroğlu Edirne ziyaretinde “Edirne eskiden köy gibiydi” diye bence bir gafta bulundu. Sosyal medyada ben biraz alaycı bir tavırla 92 yıl Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir şehrin köy gibi anılmasına tepki gösterdim. Çok ciddiye almadım. Çünkü ciddiye alınacak bir söylemi yok. Osmanlı’da bile bir köye başkentlik verilmez. Edirne çok kadim bir şehirdir. Sayın Veysel Eroğlu burada çok yanıldı. Hafta sonu iktidar partisinin Edirne Merkez İlçe kongresi oldu. Basına da bu kongreyle alakalı yazacak çok şey çıktı. AK Parti’nin Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal’ın özellikle partimize ve Edirne Belediye Başkanı’na çok eleştirisi oldu. Bunlara cevap verme ihtiyacı duydum”diyerek Recep Gürkan’a karşı yapılan eleştirilere adeta siper oldu.

Milletvekili Fatma Aksal’ın anlamsız bir şekilde durduk yere 15 Temmuz gecesine ilişkin Recep Gürkan’ın kadeh kaldırması olayını gündeme getirmesine anlam veremediğini belirten il başkanı Pekcanlı “Birincisi Recep Gürkan’ın 15 Temmuz gecesi kadeh kaldırmasını tekrar eleştirdi. Bilindiği üzere bu olay yargıda. Yargıda görüşülen bu konunun bu şekilde siyasi iktidar tarafından baskı altına alınmasını şiddetle kınıyorum. 15 Temmuz gecesi Recep Gürkan’ın kadeh kaldırmasını Sayın Vekil eleştiriyorsa o zaman bu iş Türkçe Olimpiyatları’na kadar götürmemiz gerekiyor. O zamanlar kimin alkış tuttuğunu da Edirne’de herkes biliyor”şeklinde cevap verdi.

Selimiye Camii’nin meydan projesine yaptığı eleştireye de cevap veren Pekcanlı “Bıraksalar Vakıflar yapacaktı’ dedi. Evet, Recep Gürkan bu işi bıraksaydı Vakıflar yapacaktı. Ama neyi yapacağını Sayın Vekil herhalde bilmiyor. Vakıflar bu işin projesini yapmak istedi. Yemişçi Kapanı Hanı’nın projesini çizip belediyeye yaptırmak istedi. İşi yapan yine belediye olacaktı. Sadece projesine talip oldular. O zaman da Recep Gürkan dedi ki ‘Bu olacaksa biz bunun projesini de yaparız’ ama Yemişçi Kapanı Hanı’nın Selimiye Camii’nin siluetini kapamasını istemiyoruz. Recep Başkan’ın da bu konuyla ilgili neler yaptığını herkes biliyor. Sayın Vekil bunu söylüyor ama eleştirdiği konuda Vakıflar bunun sadece projesini istedi. Bir inşaat yaptığınız zaman mimar projeyi çizer ama parayı müteahhit harcar. Bununla ilgili de kendisi çok yanlış bilgi verdi”dedi.

Şehir hastaneleri ile ilgili eleştirisine de cevap veren Pekcanlı “Evet, eleştirdiğimiz yönleri olmuştur. Müşteri garantili yol, müşteri garantili şehir hastanesi, müşteri garantili havaalanı yapılırsa biz eleştiririz. Hastanenin yapılmasını asla eleştirmeyiz. 1. Murat Devlet Hastanesi’nin yapılmasını da biz destekledik. Sadece yeriyle ilgili farklı görüşlerimiz oldu. Ama nihayetinde güzel bir hastane yapıldı. Dönemin Sağlık Bakanı’na Sayın Müezzinoğlu’na teşekkür ettik. Bu anlamda bizim bir sıkıntımız yok. Bu hastanelerin yapılmasını eleştirdiğimizi söylüyor. Ama gidip CHP’lilerin de bu hastanelerde tedavi olduğunu söylüyor. CHP’liler de bu ülkenin vatandaşı. CHP’liler de bu ülkeye vergi veriyor. Bu hastaneler, yollar, havaalanları bu insanların vergisiyle yapılıyorsa tabi ki her vatandaş gibi CHP üyeleri de bunları kullanacak. Bu dönemde yapılan hastane var diye hiçbir CHP’linin ‘ben bu hastaneye gitmem’ dediğini görmedim. Şahsen bir eleştiri yapıyorlar. Karşılığı olmayan söylemler. Benim gülmemi de eleştiriyorlar. Ben bunları okurken gerçekten gülüyorum. 405 milyar metreküp gaz bulunduğunu söylüyor. Ülkemize milli sermaye. Daha fazlası bulunsun. Biz bunu destekliyoruz. Önemli olan 405 milyar metreküplük gazı bulmak çok önemli ama havalar soğudu. Bakalım kombileri açınca vatandaş metreküpüne kaç para verecek? Önemli olan bu. Bunları söylemiyorlar. Güzel şeyleri söylüyorlar ama vatandaş metreküpünü kaça yakacak onu söylemiyorlar”şeklinde konuştu.

Alt yapıyla ilgili sözlerine de Fatma Aksal’ın cevap veren Pekcanlı “Altyapı sıkıntılı bir iş. Tozdan şikayetçiydik. Çamurdan da şikayetçi olacağız.Ama hem evimizde sağlıklı suyun akmasını istiyoruz, kanalizasyonun gitmesini istiyoruz, çiftçi olarak yağmurun yağmasını istiyoruz. Altyapıyı da istiyoruz. Ama hiç kazmadan olsun istiyoruz. Böyle bir teknoloji yok. Sayın Milletvekili böyle bir teknolojiyi bulur da bizlere söylerse herhalde Belediye Başkanı’mız da uygulatır. 40 civarı mühendisin yaptığı her şey yok saymak, emekleri harcamak olmaz. Kış sıkıntılı geçecek. Biz de biliyoruz. Bugün muhtemelen ana arterleri belediye asfaltlamaya başladı. Biz vatandaşlarımızdan tekrar onlara sıkıntı yaşattığımız için özür diliyoruz ama bu hizmetleri yerine getirmemiz için biraz sıkıntı çekmemiz gerekiyor. Bugünler de geçecek. Bakalım altyapı bitince, her şey güzel olunca ne ile eleştirecekler onu merak ediyorum”dedi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafında yapılan fidan ekimlerine ilişkin verilen rakamların gerçeği yansıtmadığını,yansıtmış olsa olacak tablonun rakamlarla durumunu da anlatan Pekcanlı, “401 bin dönüm arazide 26 milyon 650 bin fidan. İnanmıyorsan say. Nasreddin Hoca’nın dünyanın merkezi burası demesi gibi. 26 milyon 650 bin fidan herkesin arasında alay konusu oldu. Orman Genel Müdürlüğü topladığı vergilerle ağaç ekmeyecekse, bakımını yapmayacaksa ne iş yapacak? Atatürk ile eş değer bir iktidarlık zamanları var. Atatürk de bu kadar iktidarda durdu. Atatürk’ün yaptıkları ortada. Koskoca bir Cumhuriyet kurdu. 18 yılda Orman Genel Müdürlüğü 26 bin 650 bin fidan diktiklerini söylüyorlar. Kalkıp tek tek sayacak halimiz yok ama rakam olarak verilen veriler inanılır bir şey değil. Ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Aynı şekilde Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yaptığı işler. Yıllardır devam eden barajlar var. Bu iktidara kalmış. Herkes yapılmasını bekliyor. Tunca Nehri’nden su akmıyor. Artık nehirlerde kurbağa bile yok. Batak içinde. Tunca Nehri’nden su akmayışını sadece yağışlara bağlamak da doğru değil. Zamanında yapılmayan yatırımların sebebi bu. Çiftçimiz bunu da bilsin. DSİ, Karaağaç’ta bir kanal yaptı. Bunu proje olarak söylüyorlar. DSİ’nin yaptığı göletleri proje olarak söylüyorlar. DSİ vatandaştan topladığı vergilerle bu işleri yapmayacaksa ne yapacak? Çiftçiye verilen destekleri anlatmaya çalışacaklar”diyerek günün en önemli bombası olarak nitelediği projeyi açıkladı.

Varan 1 şeklinde açıklanan bir sürü projeye baktıklarıunı ancak en önemlisi olan ve basında bu kadar yer almasına rağmen en büyük projelerini anlatmadıklarını ifade eden Pekcanlı “Unuttukları bir projeyi söyleyeyim. Bu hükümet zamanında bu devlet yalak açılışı yaptı. 2015 yılında yalak açtılar. Bu devlet valiye yalak açılışı yaptırdı. Yaptıkları projelere bakar mısınız? Bunlar niye söylemiyorlar? Gel de gülme. 13 köye yalak yapımıyla ilgili Azatlı Köyü’ndeki yalak açılış töreni. Madem ‘varan 1’, ‘varan 2’ diye açıklıyorsunuz yalak açılışını da açıklayın. Devletin valisini düşürdüğünüz duruma bakın. Proje diye yaptığınız işe bakın”ifadelerini kullandı.

Edirne Valiliği bünyesinde kurulan Çevre Vakfı’nı da hedef alan Pekcanlı,ülkemize giriş yapan araçlardan dezenfekte ücreti adı altında paralar toplandığını ancak bu paraların nereye ne şekilde harcandığının yanında,vakfın mütevelli heyetinin dahi kimlerden oluştuğu konusunda bir bilgi verilmediğini,aktaran Pekcanlı “Çevre Vakfı gümrüklerden ciddi bir gelir sağladı. Kim bu Çevre Vakfı? Mütevelli Heyeti kim? Bilmiyoruz. İnternete baktık. Mütevelli heyetinde kimler var? Bunlar vakıf. Mütevelli Heyeti’nin olması gerekiyor. Çevre Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nde kimler var belli değil. Bu vakfın çok ciddi girdisi var. Rahmetli Fahri Yücel bu geliri çok güzel bir şekilde kullanmıştı. Biz bu gelirin alınmasına itiraz ettiğimiz yok. Sadece ana muhalefet partisi, gerçi Edirne’de iktidar partisiyiz. Bu yatırımlardan İl Genel Meclisi’nin büyük çoğunluğu elinde olan CHP’nin haberi yok. Bu konuyla ilgili özellikle kamuoyuna çünkü ben bu açıklamayı kamuoyundan gelen baskılar üzerine yapıyorum. Çevre Vakfı’nın yurtdışından gelen araçlardan otomobillerden 25 Lira büyük tır ve otobüslerden 200 Lira gibi ciddi bir rakam topladığını biliyoruz. Özellikle hafta sonu 24 saat içinde 15-20 binlerle ifade edilen bir giriş oluyor. Giren bütün araçlardan para alınıyor. Bu para nereye kullanılıyor? Biz bunu bilmek istiyoruz. Para alınmasın demiyoruz. Hizmette kullanılmasın demiyoruz. Sadece merak ettiğimiz bu paraların nerelere yatırıldığı. Biz de bilelim, vatandaş da bilsin. Edirne’ye girip çıkan da araç başına 25 Lira para veriyor. Sadece dışarıdan gelen turistlerden değil bu para herkesten alınıyor. Bir otobüs işletmecisinin tepkisini gördüm. Otobüs başına 200 Lira para veriliyor. Bunlar ciddi rakamlar. Alınmalı mı? Alınsın. Az alınıyor, çok alınıyor. Bunlar ayrı bir konu. Biz bu paranın nerelere, ne şekilde kullanıldığını merak ediyoruz. Özellikle kamuoyumuz çok merak ediyor. Bu açıklamayı yapmamı Edirne’deki birçok vatandaş istedi. Yurtdışına gidip gelen her insan soruyor. Bu paralar nerede kullanılıyor? Bu para Mütevelli Heyeti’ni bilmediğimiz bir Vakıf tarafından kullanılıyor. Vakıflar, Mütevelli Heyeti ile kurulur. Mütevelli Heyeti’nde kim var bilmiyoruz. Sadece Özel İdare’nin bir personeli Ali isminde bir kişinin bu işin başında görevli olduğu ama Mütevelli Heyeti’nde kim olduğunu bilmiyoruz. Bu gelirlerin nerede kullanıldığını bilmiyoruz. Özellikle tekrar söylüyorum. Bu gelirin kullanılmasıyla ilgili CHP olarak bir eleştirimiz yok. Sadece nereye, ne zaman, ne şartlarda kullanılıyor? Edirneli bir vatandaş olarak da bilme hakkımız var”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30