banner78
banner25

Pekcanlı “kınama mesajı yayımladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı yaptığı yazılı açıklamada 6 Mayıs 2019 tarihinin Türk demokrasi tarihine kara bir gün olarak geçtiğini belirtti.

31 Mart’ta sandıktan çıkan iradenin masa başında gasp edildiğini belirttiği açıklamasında “Açıkça ifade ediyorum, ülkemizde bir hukuk cinayeti işlendi. Kaybeden millet iradesinin tecelli ettiği sandıktır, Türk demokrasisidir” dedi.

Pekcanlı “Yüksek Seçim Kurulu, kanunlara ve kendi içtihatlarına uymayarak kendini bu kararla inkar etmiştir. 16 Nisan Referandumunda mühürsüz oy kararında seçmen iradesinin üstünlüğüne vurgu yapan Yüksek Seçim Kurulu, bugünkü kararıyla bu içtihadını görmezden gelmiş ve seçmen iradesini hiçe saymıştır. Alınan karar ne milletin aklına yatmış, ne de içine sinmiştir. Bu kararla daha önce yapılan seçimlerin sonuçları da artık şaibeli hale gelmiştir. Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır”diyerek Yüksek Seçim Kurulu’nun iktidarın baskısına karşı duramadığını belirten Pekcanlı “YSK iktidarın baskı ve tehditlerine karşı duramamış, hukuku ve önceki içtihatlarını çöpe atmıştır. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, yönetimde denge ve denetim alınan kararla açıkça ortadan kaldırılmıştır. Siyaset, ekonomi ve ülke güvenliği çok daha derin bir belirsizliğe sürüklenmiştir. Türkiye bu kararla rotasını çağdaş medeniyetlerden Ortadoğu’nun başarısız devletler ligine çevirmiştir.

Yüksek Seçim Kurulu iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Kurul iktidarın talimatıyla aldığı hukuk dışı kararla demokrasimizi bulunduğu kritik kavşakta şarampole yuvarlamıştır. Anlaşılan iktidara gelirken demokrasiyi vakti geldiğinde inilecek bir tramvay olarak gören zihniyet artık tramvaydan inmeye karar vermiştir. Bu utancı Türkiye’ye yaşatanlar bu hukuk cinayetinin failleri ve azmettiricileri şüphesiz tarih, millet ve günü geldiğinde hukuk önünde bunun hesabını vereceklerdir.Bu karara imza atan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri ramazanın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapmış olmanın utancını ömür boyu taşıyacaklardır

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Örgütü olarak Edirne’de tüm seçilmişlerimizle 23 Haziranda yapılacak olan İstanbul seçimlerinde Genel Merkezimizin talimatı doğrultusun da aktif olarak milletvekilimizle belediye başkanlarımızla il ilçe belde başkanlarımız kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimizle İstanbul’da yapılacak seçim çalışmalarına katılacaktır. Bu çalışmalarımızda tüm Edirnelilerin fikirleri bizim için önemlidir. Yenilenecek olan İstanbul seçimleri ile ilgili vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz”denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30