banner78
banner25

Pedallar Avrupa günü için döndü!
Edirne'de, 4. Uluslararası Edirne Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü törenle kutlandı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne AB Bilgi Merkezi, Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen, 4. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü'nde yaptığı konuşmada, İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa ülkelerinin birbirlerine çok büyük zararlar verdiğini anımsattı.
İlk olarak Sivilengrad şehrinden pedal çevirmeye başlayan Bulgar bisikletçiler buradan Yunanistan’a geçerek Orestiada kentinde ki bisikletçilerle buluştular.Yaklaşık 250 kadar bisikletçinin buluşmasıyla rotalarını Edirne’ye çeviren bisikletçiler Pazarkule sınır kapısında Türk bisikletçiler tarafından karşılandılar.
Pazarkule sınır kapısından 500 kadar bisikletçinin katılımıyla başlayan gezi Saraçlar caddesinde son buldu.
Saraçlar caddesi üzerinde yapılan konuşmalarda Bulgaristan'ın Svilengrad Belediye Başkanı Georgi Monolov yapılan işin önemine dikkat çekerek Avrupa ülkelerinin Balkan ülkelerindeki dostluk ve kardeşliği görmeleri gerektiğini belirten bir konuşma yaptı.
Orestiada Belediye Başkan yardımcısı Yanis ise 4 yıldır yapılan u etkinlikle dostlukların geliştiğini vurguladı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer ise İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa ülkelerinin birbirlerine çok büyük zararlar verdiğini bunun sonucunda ilk önce ekonomik, daha sonra ise siyasi bir Avrupa Birliği kurulduğunu ifade ederek “ekonomik temeli olmayan birliklerin uzun ömürlü ve sürdürülebilir olmaz”dedi. 9 Mayıs'ın Avrupa Günü olduğunu anlatan Sözer, şöyle devam etti:
''Avrupa Birliği'nin tesis edildiği, sınırların, engellerin kaldırıldığı, dostluğun, barışın, komşuluğun geliştirildiği bir gündür. Biz de Avrupa Günü dolayısıyla sınırları ve engelleri kaldırıyoruz. Bu sınırları, spor yoluyla, dostluğu, komşuluğu geliştirme adına kaldırıyoruz. Spor her türlü engeli aşar, dostlukları, barışı, komşuluğu geliştirir.''
Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri gösterilerde bulundu. Daha sonra ise Edirne Valisi Gökhan Sözer, Avrupa Günü Bisiklet turunu başlattı. Bisiklet turuna yerli ve yabancı yaklaşık 500 bisikletçi katıldı ve Edirne kent geneli turu yapıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30