banner137
banner25

Özel Edirne Sınav Temel Lisesi 124 öğrencisini mezun etti!

Özel Edirne Sınav Temel Lisesi 4’ncü mezunlarını bugün düzenlenen törenle verdi.

2014 yılında Temel Lise olarak faaliyete başlayan Sınav Temel Lisesi bugün düzenlenen törenle 124 öğrencisini mezun etti.

Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadıklarını yaptığı konuşmayla belirten Okul müdürü Özgür Barış Çoban lise hakkında kısa bilgi verdi.

Çoban konuşmasında “Okulumuz Sınav Temel Lisesi’nin son mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz.Önümüzdeki 2019-2020 eğitim öğretim döneminden itibaren büyüyerek ve güçlenerek 2 Anadolu Lisesi Kocasinan ve İskenderköy Sınav Anadolu liseleri ile siz değerli velilerimize ve Edirne’mize hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacağı”diyerek öğrencilere YKS sınavlarında başarılar dileyerek önemli mesaj verdi.Çoban verdiği mesajda gençlerin aydınlığın yolundan sapmamalarını altını çizerek “Bebekliğinden gençliğimize değin, yaşam boyu her düştüğünüzde amasız, fakatsız yanı başınızda olan sofranızdan ekmeğinizi eksik etmeyen, şimdiye kadar sizleri hep alkışlayan annelerinize, babalarınıza teşekkür edin,değerlerini hiç ama hiç unutmayın.Sağlığınızın kıymetini bilin.Vicdanlı ve ahlaklı olun.Etik değerlerden asla taviz vermeyin. Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapmaya çalışın.Para kazanmayı hayatınızın temel hedefi haline getirmeyin!Saygınlığı zenginliğe yeğ tutun.Hata yapmaktan korkmayın. 6 defa düşün, 7 defa kalkın.Ama hatalardan ders çıkarın.Dürüstlükten ve adaletten ödün vermeyin. Ve son söz!Her zaman durduğunuz yeri bilin.Ülkenizin değerini ve nasıl kurulduğunu unutmayın ve şartlar ne olursa olsun hiç ama hiç bir zaman ayrılmayın bilimin aydınlığından Atatürk'ün yolundan”dedi.

Konuşmanın ardından okulun adını çeşitli branşlarda başarıdan başarıya taşıyan öğrencilere teşekkür belgesi ve kupa verildi.

Daha sonra ise mezun olan gençler ile bir alt sınıfta olan geçler arasında ay yıldızlı bayrağımız ve Sınav Temel Lisesinin flamasının devir teslim töreni gerçekleşti.Okulun en başarılı öğrencisi tarafından ise 4’ncü dönem mezunları adına okul kütüğüne isimlik çakıldı.

124 kişiden olan mezun öğrenciler sınıf sınıf çağırılarak mezuniyet belgeleri takdim edildi.Bu esnada öğrencilerin öğrenim döneminde çektikleri ilginç fotolar ise arka planda dev ekranda göterilince anılar bri anda tazelendi.Her sınıfın önünde Atatürk'ün veciz sözlerinin yazdığı pankartlar açılması veliler tarafınfan büyük ilgi gördü ve alkış aldı.Toplu şekilde mezun olan öğrenciler daha sonra geleneksel hale gelen kep atma törenini hep birlikte gerçekleştirdiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30