banner78
banner25

Özcan'la yola devam!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen AK Parti 7’inci olağan İlçe Kongreleri Keşan Kongresinin ardından Edirne Merkez İlçe Kongresi’nin yapılmasıyla sonlandırıldı. Kongrede konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, “Biz Edirne’mize aşığız. Bunun için Edirne’mizde hizmet nöbetini devraldığımız günden itibaren milletimizin gönül rızasını kazanmak adına çalışmalarımıza başladık. Edirne’mize 18 yıllık AK Parti iktidarlığı dönemimizde şehrimizin gelişmesi noktasında yerelde sayısız hizmetlerde bulunduk” dedi.
Edirne’de bir düğün salonunda düzenlenen programa partililer ateşleri ölçüldükten sonra alınırken, kongrede sosyal mesafeye ve maske kullanımına özen gösterildi. AK Parti Merkez İlçe 7’inci olağan kongresinin Divan Başkanlığına AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Başkan Yardımcılığı’na Güncel Hintoğlu, Katip üyeliklerine, Yıldız Yeşilkurt, Burak Cambaz ve Nergiz İnce seçildi. 
Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kongreler için hazırladığı mesaj dinletildi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in gönderdiği mesaj okundu. Tek liste ile gidilen seçimde Önder Özcan, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Merkez İlçe Kongresi’nin ardından Edirne’de tüm ilçe kongreleri tamamlanmış oldu.
Başkan İba, yapılan saldırıyı kınadı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, konuşmasına geçtiğimiz günlerde katil Ermenistan’ın, kardeş Azerbaycan’daki sivillere yönelik yapmış olduğu terörist saldırıyı kınadıklarını belirterek başladı. Azerbaycan'da hayatını kaybeden sivillere başsağlığı dileyen Başkan İba, Türk halkı olarak her zaman dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında olunacağını vurguladı.
“Şehrimizin gelişmesi noktasında yerelde sayısız hizmetlerde bulunduk”
Edirne’nin sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerleriyle bir dünya şehri olduğuna dikkat çeken Başkan İba; “Biz Edirne’mize aşığız. Bunun için Edirne’mizde hizmet nöbetini devraldığımız günden itibaren milletimizin gönül rızasını kazanmak adına çalışmalarımıza başladık. Döneminde dünyanın en kudretlisi Osmanlı’ya, başkentlik etmiş bu şehir gerçekten farklıdır, gerçekten benzersizdir. Edirne’mize 18 yıllık AK Parti iktidarlığı dönemimizde şehrimizin gelişmesi noktasında yerelde sayısız hizmetlerde bulunduk” dedi.
“AK Parti, Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler yolunun günümüzdeki takipçisidir”
Türkiye'nin dışa bağımlılıktan kurtulduğunu ve her alanda tam bağımsız olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Başkan İba; “Cumhurbaşkanımızın verdiği yeni müjde ile keşfettiğimiz doğal gaz rezervi, 320 milyar metreküpten 405 milyar metreküpe çıktı. İşte bu yüzden gururla ifade ediyoruz ki; AK Parti hizmettir, ülkemizin kalkınmasıdır. AK Parti, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler yolunun günümüzdeki takipçisidir. Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ettiğimiz, hizmet yolculuğudur” şeklinde konuştu.
“Halkımızın günlük hayatına dokunan çalışmalara imza atıldı”
Kongreler ile yenilenme ve güçlenme yolunda devam ettiklerini aktaran Başkan İba, 
AK Parti Belediyesi olan ilçe Kongrelerimizde net bir şekilde gördük ki Belediyelerimiz 1,5 yılda vaat ettikleri projelerin büyük bir kısmını hayata geçirmiş ve halkımızın günlük hayatına dokunan çalışmalara imza atmışlar. Lalapaşa, Havsa, Keşan ilçelerimizde ve Yenikarpuzlu, Yenimuhacır, Esetçe, Subaşı Beldelerimizdeki tüm Belediye başkanlarımıza yapmış oldukları örnek hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah teşkilatlarımız ile birlikte Edirne’mize AK Parti Belediyeciliğini getireceğiz” dedi.
“Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanındadır”
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal konuşmasına, MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili, Markar Esayan’ın vefatından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek Allah’tan rahmet dileyerek başladı.  Ermeni vatandaşı Markar Esayan’ın vatansever olduğunu vurgularken, birilerinin 15 Temmuz akşamı darbeye kadeh kaldırırken, Markar Esayan’ın ezanlar susmasın diye haykırdığını hatırlattı. Azerbaycan’ın 18 Ekim Bağımsızlık Günü’nü kutlayan Aksal, Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu belirtti.
“Hayal denilen birçok projeyi gerçekleştirdik”
AK Parti iktidarında bu ülkede hayal bile edilemeyen birçok projenin gerçekleştirildiğini ifade eden Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'nin çok daha güçlü bir ülke konumuna geldiğini vurguladı.
"Sağlıktan ulaştırmaya, enerjiden savunmaya bu ülkede çok büyük işler yaptık"
Bu salgın sürecinde sağlık yatırımlarının ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını aktaran Aksal; “Şehir hastanelerini yaparken 'o hastaneler boş kalacak' diyenler gidip hastanelerde tedavi oldular. İyi ki şehir hastanelerini yapmışız. Bugün sağlıkta dünyaya örnek olan bir başarı sergiliyoruz” dedi.
“Bizim olanı alacağız”
Savunmada hem sahada hem de masada artık güçlü bir Türkiye’nin olduğunu belirten Aksal, “Hakkımızı bundan böyle kimseye yedirmeyeceğiz. Kimsenin hakkında gözümüz yok ama bizim olanı da kimseye vermeyeceğiz. Karadeniz'de, Akdeniz'de enerji kaynaklarımız var. Akdeniz'deki enerji kaynaklarımızı bize vermemek için tüm dünya birlik oldu. Ama artık eski Türkiye yok, kimseye fırsat vermeyeceğiz ve bizim olanı alacağız." Dedi. Edirne'de Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan hızlı tren hattının yapımının devam ettiğinin altını çizen Aksal, projenin bitimiyle Edirne-İstanbul arasının 1 saate ineceğini söyledi.
 “Bizim kongrelerimiz bir bahar aşısıdır”
Ülke olarak son derece önemli ve son derece kritik bir süreçten geçildiğini aktaran AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan; “Kuzeyden güneye, doğudan batıya, içinde bulunduğumuz bu kritik süreci Türkiye’nin 100 yıllık makus talihini değiştiren ve ülkemizi bölgesel bir güç haline dönüştüren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2023 hedefine birlikte yürümeyi nasip eden rabbime sonsuz şükürler ediyorum” dedi.
Merkez ilçe başkanlığında oluşturduğu kadrolarla Edirne’nin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Özcan, Çöp, çamur, çukura mahkum edilen Edirne’yi hak ettiği hizmetle buluşturmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını vurguladı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında düzenlenen kongreye, Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP İl Başkanı Zakir Tercan, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30