banner78
banner25

Ortak tatbikat yapıldı!

Edirne'de, "Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı" çerçevesinde Türk ve Bulgar itfaiyeciler ortak kaza kurtarma tatbikatı düzenledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirilen "Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi" Projesi kapsamında iki ülkenin itfaiyecileri gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirdi.

Senaryo gereği Tavuk Ormanı'nda devrilen bir araca müdahale eden ekipler, proje kapsamında alınan kaza kırım aracını kullandı. Proje kapsamında alınan ekipmanların kullanıldığı geniş çaplı tatbikat başarıyla tamamlandı.

Proje kapsamında kente gelen Bulgar öğrenciler ise Türk öğrencilerle "Genç İtfaiyeciler Turnuvası"nda yarıştı.

Şükrüpaşa Atletizm Pisti'nde gerçekleşen turnuvada öğrenciler, özel olarak hazırlanmış parkurda yarıştı. 

Bulgar heyeti yapılan etkinliklerin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı da ziyaret etti.

Başkan Gürkan, yapılan çalışmaların karşılıklı işbirliğinin gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Projenin önemine değinen Gürkan, şöyle konuştu:

"Hayatınızda bir kez bile başınıza bir doğal affet gelse, o zaman itfaiyenin ve sivil savunmanın önemini daha iyi anlıyorsunuz. Yapılan işbirliğini çok anlamlı ve değerli buluyorum. Ama her iki taraftan da isteğim ve ricam, bu proje bittikten sonra 'proje bitti, görüşmemize gerek yok' denemeyin. İş ilişkilerini, tecrübe paylaşımını ve dostluk ilişkilerini geliştirin. Birbirinize tecrübelerinizi aktarmaya devam edin, çünkü bu coğrafya hepimizin coğrafyası. Bizden sonra çocuklarımız, torunlarımız birlikte yaşamaya devam edecek."

AA

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30