banner78
banner25

Öncelik yayaların!

İç İşleri Bakanlığı’nın ülke genelinde 81 il’de başlattığı “Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” uygulaması Edirne’de de yapıldı.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Talatpaşa asfaltı üzeri Eski Camii köşesinde bulunan yaya geçidi üzerine kırmızı çizgi çizmesi ile başlayan uygulamada Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaya güvenliğinin sağlanması için tüm kavşak ve yaya geçitleri üzerinde görev alarak yayaların güvenli geçmesine,sürücülerin de dikkatli olmasına yönelik çalışma yaptılar.Protokolün dağılması sonrasında ise görevli ekipler çalışmalarına gün boyu devam ettiler.

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şehir İçi Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli bayan bir polis memuru ise yaya geçitlerini kullanmak isteyen yaşlıların özel olarak koluna girerek karşıya geçirmeye çalışması ise sürücü ve vatandaşlardan takdir topladı.Sürücüler yayaların güvenli bir şekilde karşıda karşıya geçebilmesi için yapılan uygulamanın yerinde olduğunu söylerken,Avrupa’nın bunu yıllar önce uyguladığını Türkiye’ye geçte olsa gelmesinin güzel olduğunu belirttiler.

Şehir İçi Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise yaptıklar denetimlerde yayalara yol vermeyen tüm araç sürücülerinin tescil plakasına cezai işlem uyguladılar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30