banner137
banner25

Önce yayalar!
Edirne Belediyesi, ''Önce yayalar'' sloganıyla kampanya başlattı.
Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Selimiye Camisi ve külliyesinin, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesinin ardından kentin daha çok turist çektiği belirtilerek, bu durumun kentte yaşayan herkese yeni sorumluluklar yüklediği belirtildi.
Edirneli sürücüleri yaya geçitlerinde yayalara yol vermeye davet ederek, ''Önce yayalar'' sloganıyla bir kampanya başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Özellikle Selimiye Camisi çevresi, Eski Cami önünde her an bir turist ezilecek kaygısı taşımaktayız. Kendi ülkelerindeki alışkanlıkları nedeniyle, yaya geçitlerinden geçerken araç sürücülerinin onlara yol vereceğini düşünerek yola inmektedirler. Ne yazık ki kentimizde araç sürücüleri ısrarla araçlarını turist kafilelerinin üzerine sürmektedirler.
Edirneli sürücüleri yaya geçitlerinde yayalara yol vermeye davet ediyoruz. Bu sorumlu davranış, kentimize gelen yabancıların yanı sıra kendi vatandaşlarımızın özellikle de öğrencilerimizin can güvenliği için de önemli olacaktır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30