banner78
banner25

Önce atıştılar,sonra yatıştılar!
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yeni ve eski ağalarının ''ağalık'' üzerine basın yoluyla yaşanan tartışmalar, ağaların bir araya gelmesiyle son buldu.
643. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Mustafa Altunhan'ın sunucu Osman Tan Erkır'ı ağalık ihalesine sokarak, Erkır'a sponsor olacağı yönündeki açıklamaları üzerine, son 4 yılın Kırkpınar ağası Seyfettin Selim'in ''destekle ağalık olunmayacağı'' şeklinde karşılık vermesi üzerine yerel gündemde yer edinen tartışma ağaların bir araya gelmesiyle noktalandı.
Kırkpınar Ağası Selim'in bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya sürpriz şekilde eski Kırkpınar ağalarından Altunhan da katıldı.
Eski Kırkpınar Ağası Altunhan, burada yaptığı konuşmada açıklamaların yanlış anlaşıldığını, olmaması gerektiğini belirtti.
651. Tarihi Kırkpınar Ağası Selim ise birinden alınacak destekle Kırkpınar Ağası olunmayacağını belirterek, ''Birisinin parasıyla ağalık olmaz, sadece ırgatlık olur'' dedi.
4 yıldır yürüttüğü Kırkpınar Ağalığı'nı bu yıl ki ağalık ihalesinde iyi bir ağa adayı çıkması durumunda bırakabileceğini ifade eden Ağa Selim, şöyle konuştu:
''Ağalık maddi açıdan da basit bir şey değil. Mustafa Ağamın bunu kötü niyetle söylemediğine inanıyorum ve benim ağalımı burada kimse tartışamaz, 4 senedir ağalık yapıyorum neler yaptığımı biliyorsunuz. Bazen olaylar çarpıtılıyor. Ben her şeyi yaptım ağalık anlamında yapamadığımız bir şeyler vardır, örneğin alçak gönüllü olamıyorum. Ağalık tamamen parayla ve ayrılacak zamanla olur. Kırkpınar ağalarının hiçbiri hakkında konuşmak güzel olmaz. Varsa parasına güvenen çıksın karşıma alsın ağalığı diyorum.''
Ağa olacağını açıklayan bazı ünlü isimlere de tepki gösteren Selim, ''Ağa adayları olacaklarını açıklayanlara bakıyorum, Fatih Ürek, Çaycı Hüseyin... bu nedir yahu, burası Kırkpınar, burası yiğitlik meydanı, er meydanı... Ağalık bu kadar ucuz değil. Kırkpınar Fatih Ürek'in ağalık yapacağı yer değil. Ürek, ağalık için üste bir de para istiyormuş, şarkı söyleyecek para alacakmış'' diye konuştu.
Ağalar daha sonra basın mensuplarına dostluk pozu verdiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30