banner78
banner25

Nobel Ödüllü Yazar sergi açtı!
Nobel ödüllü Portekizli Yazar Jose Saramago'nun yaşamının anlatıldığı sergi Edirne'de açıldı.
Edirne AB Bilgi Merkezi ve Portekiz Büyükelçiliği işbirliğiyle Nobel Ödüllü Portekizli Yazar Jose Saramago'nun hayatını anlatan sergi, Devecihan Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda açıldı.
Edirne Valisi Gökhan Sözer'in açılışını yaptığı sergiye Portekiz Büyükelçiliğini temsillen Kültür Müsteşarı Mario Tiago Paıxao katıldı.
Gökhan Sözer, açılışta yaptığı konuşmada Nobel Ödüllü Portekizli Jose Saramago'nun sergisinin Eskişehir ve Trabzon'dan sonra Edirne'de de sergilendiğini belirtti.
Portekizli yazarın sergisinin Avrupa Birliği projesi kapsamında Edirne'de sergilendiğini ifade eden Sözer, ''Bu sergi, Avrupa Birliği ülkeleri ile dünya ülkelerini gezen bir sergi. Bunun karşılığında bizim sergilerimiz de Avrupa Birliği'nde geziyor'' dedi.
Mario Tiago Paıxao da yaptığı açıklamada, yazarın yoksul ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini, 3 yabancı dil bildiğini belirtti.
Paıxao, 35 parçadan oluşan sergide yazarın aldığı ödüllerin yanı sıra Türkçe'ye çevrilen eserleri ve kitaplarından alıntılar, İstanbul'da katıldığı söyleşi ve etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığını kaydetti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30