banner78
banner25

Neden mor ekmek?

Son yıllarda yediğimiz gıdalar üzerinde oynanan çeşitli oyunlar ve doğallıktan uzaklaşılması bazı üreticileri farklı yönlere ve arayışlara itmeye başladı.Teknolojinin gelişmesi ile üretimde makineleşmenin yarattığı deformasyondan dolayı üreticiler eski yöntemlerle üretim yapma yollarını seçiyorlar.

Edirne’de baba mesleğini sürdüren ve Trakya Üniversitesi Bilgisayar bölümü mezunu olmasına rağmen adeta yaptığı araştırmalarla gıda mühendislerine taş çıkartan üretici Nuray Yılmaz Geldi, bugün yaptığı tanıtım toplantısı ile mor ekmeği anlattı.

Mor ekmeğin faydalarını anlatan Nuray Geldi “mor ekmek ve zerdeçallı ekmek fonksiyonel birer üründür. Sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması düşüncesiyle günlük hayatımızda sıklıkla tüketemediğimiz mor sebze ve meyveleri (yaban mersini, böğürtlen, vişne, kırmızı lahana, mor havuç) ileri teknoloji kullanılarak sağlığımız için yüksek ısıda değer kaybına uğramayan yüzde 100 doğal mormiks'i geliştirdi. Yine sağlığımız için ne kadar tüketmek istesekte gündelik hayatımızda kullanma alışkanlığına sahip olmadığımız zerdeçalı içindeki kurkumince 300 kat daha zenginleştirerek zerdemiks'i ekmek ile toplum sağlığının hizmetine sunduk”dedi.

Mormiks ile üretilen ekmeğin glisemik indeksinin yüzde 20 daha düşük olduğunu söyleyen Nuray Geldi Mormiks ile üretiren Mor Ekmeğin faydalarını sıraladı. “Hücre yenilenmesini sağlayan antosiyaninler ve flavonoidler içerir.Kanserle savaşan antioksidanlar içerir.Obezite ve diyabetle savaşan bileşikleri içerir.Enfeksiyonları önleyici özellik taşır.Daha uzun sürede sindirilir.Glisemik indeksi düşüktür.Sağlığa zararlı hiçbir kimyasal ve renklendirici içermez.Zerdeçallı ekmek ise gündelik hayatımızda kullanamadığımız zerdeçalı hayatımıza katmış oluyor. Zerdeçalın faydaları tartışılmaz, zerdeçalı kıymetli yapan kurkumindir. Normal bir zerdeçalda yüzde 1-5 arasında aktif kurkumin bulunmakta iken Bioteknoloji Araştırma Merkezinde geliştirilen Zerdemiks içindeki kurkumin 300 kat daha fazladır”diyerek kurkiminin faydalarını sıraladı. “Metobolizmamızı hızlandırır, anti kanser özelliğine sahip, kemik erimesinin önlenmesinde, cilt sağlığını düzelmesinde, kolestorolün dengelemeye yardımcı olan çok güçlü bir antioksidandır”dedi.

Mor ekmeği özel şartlarda ürettiklerini söyleyen Geldi “Çeşitli ekmeklerimizi üretmeyi sürdüreceğiz. Ekmeklerimizle hayatımıza sağlık katmayı sürdürüyoruz. Salığımız adına daha çok yapmamız işimiz var. Yolumuz uzun ve mor ekmekle bu başlangıcı yapmış oluyoruz. Farklı şekillerde üretim şekilleri de mevcut. Örneğin pancarla veya daha farklı renklendiricilerle üretilebilir. Ama mor ekmeğin kerameti renginde değil içinde bileşenlerde. İçinde mor sebze ve meyve özlerinden oluşuyor. Sebze ve meyve özlerini ekmeğimize karıştırarak hayatımızda sürekli kullanım kolaylığı sağlıyor”diyerek piyasada sahte mor ekmek olduğunu ve bunu ayırt etmek içinde üzerine limon sıkılması ile ayırt edilebileceğini belirtti. “Limonu sıktığımızda renginin açıldığını göreceksiniz” diyen Geldi “diğer ekmek türlerinde bunu göremiyoruz. Edirne merkezde mormiks ve zerdemiksli ekmeği Has Ege Ekmekte Has Fırında biz üretiyoruz.Ürünlerimizi buralarda bulabilirler”diyerek raf satış fiyatının 250 gr ekmekte 4.5 TL olduğunu belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30