banner78
banner25

Ne bekliyor?

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarımız üzerindeki tır kuyruklarını hafifletmek ve karayolu üzerinde birikimi önlemek adına hükümet türlü türlü girişimler yaparken var olan ve hizmete açılan tır parkına tır aracı girişine izin verilmemesi akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Edirne’nin parası ile 7 milyon TL’ye yaptırılan ve 40 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan,250 tır kapasitesi bulunan TIR park’ı nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı adeta 2 yıldan buyana öylece bekletiliyor.

Dönemin Edirne Valisi Günay Özdemir ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin ters düşmesine neden olan TIR parkı için bazı talepleri olduğu iddia edilen ve bu talepler yerine gelmediği için ruhsatlandırma konusunda bariz engel çıkartıldığı öne sürülen TIR parkı için sessiz bekleyiş sürüyor.

Kapıkule yolu üzerinde bulunan ve GTİ Gümrük Ticaret İşletmeleri AŞ’ye ait olan Tır park’ına zorunlu giriş yaptırılarak araç başı ücret alınan uygulamanın Hamzabeyli yolu üzerinde ki yeni TIR parkı içinde geçerli olmasını isteyen ETSO yönetiminin bu isteğinin yerine gelmemesi ve ruhsatlandırma konusunda sorun yaratılması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oluyor.

Faaliyete geçeli 1 yıl olmasına rağmen Hamzabeyli yolu üzerinde bekleyen tır sürücülerinin emniyetli olan parkta beklemek yerine,gerek trafik güvenliğini gerekse tır sürücülerinin güvenliğinin hiçe sayarak yol üzerinde bekleme yaptırılması çifte standart olarak nitelendiriliyor.

Yol üzerinde bekleyen tır sürücüleri, tır park’ına girmek istediklerini, ancak bunun Kapıkule yolu üzerindeki gibi zorunlu olmadığı için girmediklerini belirterek “bizler yollarda resmen çağ dışı görüntülerle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.Gönül ister ki; hepimiz bu yeni tır park’ına girelim,fakat bazılarımız girip bazılarımız girmediği zaman sırayı kaçırmış oluyoruz.Yol kenarlarına tuvalet yapmak,ihtiyaç giderememek çok kötü.Buraya da Kapıkule’deki gibi zorunlu giriş yaptırılması gerekli.O zaman yollarda bekleme olmaz ve geceleri rahat uyuruz.Gece beklerken çok sayıda mülteci araçlarımıza illegal yollarla biniyor ve buda bizim gümrüklerde büyük sorun yaşamamıza neden oluyor.Gece sırf aracımıza birisi biner diye de uykusuz kalıyoruz.En güvenli olanı TIR parkı ama, bu böyle olmaz”dediler.

TIR park’ının işlevsel hale gelmesi ve yatırımın heba olmaması için Edirne Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından araçların park alanı içerisine zorunlu girişine onay verilmesi gerekiyor.Araç başı 35 TL alınması düşünülen park alanı için Valiliğin onayı şart.

,

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30