banner78
banner25

Naim’ Süleymanoğlu adı Edirne’de bir cadde de ölümsüzleşti!

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun isminin Fatih Mahallesi Edirne Olimpik Yüzme Havuzu önündeki caddeye verilmesi Belediye Meclisinin oy birliği kararıyla kabul edilmişti.Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’de yaşayacağı caddenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün ve Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

Bu özel ve anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Naim Süleymanoğlu’nun 50 yıllık kısacık yaşamında elde ettiği başarılarının yanında çok da konuşulmayan çok muhteşem bir rekorunun daha olduğunu belirten Gürkan, “, Naim Süleymanoğlu aynı zamanda dnemin baskıcı totaliter rejiminin o baskılarına karşı koyarak, Bulgaristan Türklerimizim bir umudu, umuda açılan bir penceresi olmayı başarmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Bir başkent eski de olsa başkenttir. İstanbul’un fethine kadar Osmanlı’nın başkenti olan Edirne, tarihi dokusu, huzuru ile bu sözün canlı kanıtıdır” ifadelerine yer verdi.

Naim Süleymanoğlu’nun baskıcı bir rejime başkaldırdığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Naim Süleymanoğlu 1986’da baskıcı rejimden kaçarak ata topraklarına dönmüştür. Bu irticayı sağlayan dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal’ı da huzurlarınızda rahmetle anmak istiyorum. Naim, 1989’da olimpiyat şampiyonu olduğunda yendiği sadece rakipleri değildir. Dünyadaki tüm baskıcı rejimlerdir” diyerek, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu’nun sadece Türkiye’nin değil dünyanın da bir değeri olduğunu söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü olmasının yanında Balkanlarda yaşayan insanların sorunlarıyla yakından ilgilenmek adına CHP çatısı altında kurulan Balkan masası sorumlusu da olan Faik Öztrak 11 Temmuz tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan erken genel seçimler içinde ülkemizdeki çifte vatandaşlığa sahip yurttaşların seçimlere katılmasının ülkemiz ile Bulgaristan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine vesile olacağına inandıklarını belirterek,bunun AB ile ilişkileri güçlendireceğinin altını çizdi.

Yapılacak seçimler için ülkemizde kurulacak sandıklarda oy kullanacak vatandaşlara yardımcı olunması çağrısını yapan Öztrak “belediye başkanlarımız hemşerilerimizin oy kullanmalarını kolaylaştırmak,gerektiğinde ilave sandıklar kurulmasını temin etmek maksadıyla bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de ellerinden gelen her türlü vermeye çalışacaklardır.Demokrasi tek başına bir mücadele değildir.Ülkemizde demokrasi mücadelesini verirken,şüphesiz dostumuz ve komşumuz Bulgaristan’da da demokrasiye katkı sunmamız gerekir”ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’te kendisinin göçmen bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyerek “Ben de bir Muhacirim. Annemin Selanik doğumlu olması her zaman benim için büyük bir gurur oldu”diyerek “Naim Süleymanoğlu büyük bir sporcudan öte büyük bir kahramandı. Ben Naim Süleymanoğlu’nu izlerken şunu hissederdim; o halter kaldırmıyordu, insan hak ve özgürlükleri için, barış için, kardeşlik için dünyayı kaldırıyordu. Büyük bir mesaj veriyordu dünyaya ve bu mesajlar bizim için çok anlamlı ve değerliydi. Edirne’de önemli bir caddede adının yayacak olması da çok önemli” diye konuştu.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin Edirne’de yaşayacağı caddenin açılışına katılmaktan onur ve mutluluk duyduklarını belirten Bulgaristan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım Mümün, Naim Süleymanoğlu’nun adının yaşatılması için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları Edirne Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini kaydetti

İlknur Kazım “Edirne’de Naim Süleymanoğlu’nun ismini taşıyan bir cadde olması bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir.Edirne Belediyesinin yapmış olduğu bu çalışmalar aramızda ne kadar çok ortak noktalarımızın olduğunun bir kanıtıdır”diyerek Bulgaristan’da o dönemde yaşanan asimilasyon politikalarına dikkat çekmek adına kimlik vurgusu yaptı ve “İnsan yaşamını süreci mücadele verir.Ve bu mücadele vermesine rağmen,bazı kayıplar yaşar.Öyle anlar gelir ki arkadaşını kaybedebilirsin,öyle anlar gelebilir ki işini kaybedebilrisin,öyle anlar gelebilir ki aileni kaybedebilirsin.Ama insanın başına gelebilecek en kötü şey kimliğini kaybetmektir.Her nerede yaşıyorsak,dünyanın hangi köşesinde yaşarsak hiç bir zaman kimliğimizi kaybetmeyelim,kimliğimize sahip çıkalım”dedi.

Naim’in başarılarının o dönemde balkanlarda yaşamakta olan soydaşlarımıza büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve tarih boyunca tutsak olmamış bir milletin baş kaldırısının simgesi haline geldiğini belirten CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı da “Günümüzde balkan coğrafyasında yaşamakta olan soydaşlarımız ile ilgili de tavrımız açık ve nettir. Balkanlardaki kırmızı çizgimiz bölgede yaşayan soydaşlarımızdır. Soydaşlarımızın hak ve hukuku bizler için ideolojik ve siyasi çekişmelerin her zaman önündedir ve önünde olacaktır” diye konuştu.

Törende konuşan Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğu, Trakya’nın güzel bir caddesine ağabeysinin isminin verilmesinden dolayı onur duyduklarını belirterek, “İnşallah Türk gençliğine örnek olurlar ve ağabeyimin yolundan giderler” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından yeni yapılan olimpik yüzme havuzu önünde bulunan 12 metre genişliğindeki caddeye Naim Süleymanoğlu adı verilerek açılışı yapıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30