banner78
banner25

Müsilaj Saros'da!

Türkiye’nin başta Ege ve Marmara denizinde görülen ve müsilaj adı verilen deniz salyası dünyanın kendi kendini temizleyebilen sayılı körfezlerinden olan doğa harikası Saros körfezinde de görüldü.

Çam yeşili doğası ,türkuaz mavisi denizi ve eşsiz güzellikteki koyları ile görenleri hayran bırakan Saros körfezinin bazı bölümlerinde müsilaj görülmesi endişe yarattı.

Yayla sahili olarak bilinen bölgede turizm işletmesi bulunan iş insanı Mustafa Altunhan’ın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım sonrası görülen müsilajın yavaş yavaş Saros kıyılarını istila etmeye çalıştığı ancak sahilinin kumla kaplı olmasından dolayı dalgaların müsilajı kıyıya vurması ile deniz kumunun emilim yaptığı görüldü.

Mustafa Altunhan’ın iddiasına göre körfezde son yıllarda yasak olmasına rağmen kaçak deniz hıyarı avlanmasının hat safhada olduğu ve tedbir alınmadığı ifade ediliyor.Körfezin kendi kendini temizleme özelliği olduğunu ancak yinede müsilajın görülmesinin endişe verci olduğunu belirten Altunhan yetkililerin tedbir alması gerektiği çağrısında bulundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30