banner78
banner25

Mülakat yapılmadı mı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalıştırılmak üzere ilamı Rektörlük tarafından verilen ve 4/B statüsünde sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak 91 kişinin ihalesinde alımı gerçekleşen personele mülakat yapılmaması akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

5 Haziran 2017 tarihli ulusal yayın yapan bir gazetede yayınlanan ilana göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin B fıkrası uyarınca sözleşmeli personel statüsünde çalıştırılmak üzere Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Diyetisyen 2,Psikolog 2, Hemşire 36, Hemşire (Yoğun Bakım) 10, Hemşire (Yenidoğan Yoğun Bakım) 8, Hemşire (Palyatif Bakım) 2, Sağlık Teknikeri 9, Laborant 2 Hemşire 20, kişi olmak üzere toplam 91 kişi almayı hedefleyen Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’nün alımını gerçekleştirdiği personele sözlü mülakat yapmadığı iddia edildi.

Ülke olarak hassas bir dönemden geçildiğini belirten iddia sahipleri alımı yapılan personele sözlü mülakat yapılmadığını belirtti.Alınan personel için ülke genelinde ihaleye çıkıldığını ve alımı yapılan personelin Türkiye’nin değişik yerlerinden müracaat ettiği ve 2016 KPSSP3 puanını gösteren belge, 2016 KPSSP93 puanını gösteren belge, 2016 KPSSP94 puanını gösteren belge olmasının yeterli olduğu ifade edildi.

FETÖ/PYD yapılanması başta olmak üzere ülkede hassas bir dönemden geçildiğini ve alımı yapılan personelin güvenlik soruşturmasının haricinde,karşılıklı yapılacak mülakatlarla güvene dayalı bir sorgulamanın yapılarak alınmasının daha doğru olacağını belirten iddia sahipleri, “yarın öbür gün bu noktada FETÖ bağlantılı biri çıkarsa bunun hesabını kim verecek? Cumhurbaşkanımız bu konu üzerinde hassasiyetle dururken,kurumlar neden buna dikkat etmezler?Mülakat yapılmadığını biz biliyoruz.Mülakat yaparak referans olan kişiler sorgulanabilir,teyitleşilebilirdi”dediler.

https://www.ilan.gov.tr/detay-personel-alimi-eleman-alimi-sozlesmeli-personel-657-sayili-kanununun-4-b-alinacaktir-307473.html?archived=true

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30