banner137
banner25

Mühendislik harikası yol!

Edirne’nin Şükrüpaşa mahallesinde bulunan Abdi İpekçi caddesi diğer caddelerde olduğu gibi adeta mühendislik harikası olarak nitelendiriliyor.

Yeni yerleşim bölgesi olarak bilinen bölgenin plansız bir şekilde yerleşime açılması ve gelişi güzel alt yapının yapılması sonrasında ortaya çıkan manzaralar vatandaşlara büyük sıkıntılar yaşatıyor.

Her yağmurda adeta nehir yatağını andıran görüntüsü ile dikkat çeken Abdi İpekçi caddesi özellikle yağışlı havalarda Sultan 1.Murat Devlet Hastanesine hasta nakli yapan ambulans sürücüleri için büyük tehlike oluşturuyor.Yağışlı havada yoldan akan suyun araçları yoldan çıkaracak kadar tehlikeli boyuta geldiğini söyleyen ambulans sürücüleri “bizler vakayı yetiştirmek için hızlı seyrediyoruz.Ancak suyun yoğun olduğu caddede hızımı kessek bile büyük sorunlar yaşıyoruz”dediler.

Binek araç sürücüleri ise seyir halindeyken araçların birbirlerine su sıçratması ve görüşün daralması sonrasında kazalara davetiye çıkarttıklarını söyleyerek “su yolun her tarafında yoğun olarak akıyor.Karşıda karşıya geçmek isteyen yayalar bile zor anlar yaşıyor.Yağan yağmurdan ıslanmayan vatandaşlar sıçratılan sulardan dolayı ıslanıyorlar.Venedik’te bile böyle cadde yok”dediler.

Karşıdan karşıya geçmekte zorlanan yayalar ise araçların su sıçratmasından rahatsız.

Yolun yapılırken gelişi güzel yapıldığını ancak yağmur sularını üst caddelerden toplayan bir toplardamar gibi yolun işlediğini belirten vatandaşlar “yola bir meyil verilip yoldaki suyun akış yönü tek bir noktaya toplanabilirdi.Hemen kenarda Helvacı deresi var.Su buraya yolun mehili ile aktarılırsa daha sağlıklı olur.Belediyemiz bu yolu kuru olduğu zaman değil yağmurlu olduğu zaman görsün.Bu yolu yapanın hiç mi mühendislik bilgisi yok”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30