banner137
banner25

Muhalefet salgını var!
Edirne Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısı bugün Belediye Meclis salonunda yapıldı.
Yoklama ile başlayan Meclis gündeminde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye muhalefet olan isimlerin olmaması ve mazeretleri nedeniyle katılmaması dikkat çekti.Muhalefetsiz bir meclis geçeceğini düşünen Başkan Sedefçi ve Belediye Meclis Üyesi Hakan İnci arasında geçen karşılıklı diyalog ise duyanları şaşırttı.Hakan İnci yoklamalar sonrasında “hastalandılar herhalde salgın var galiba” demesi ve başkan Sedefçi’nin alaycı bir şekilde durumu onaylaması esprilere neden oldu.
Muhalefetsiz bir meclis yapacağı düşüncesiyle gündem maddelerine geçen Sedefçi gündemi tek tek okuyarak görüşmeye açtı.
27 maddenin görüşüldüğü Mecliste maddeler oy birliği ile kabul edildi.
Sedefçi, minibüs fiyatlarına yapılması düşünülen zammın haksız yere eleştirildiğini, 2004 yılından 2010 yılına kadar minibüs ücretlerine hiç zam yapılmadığını belirtti.
Öğrencilerin, minibüs ücretlerine yapılan zammı haksız yere protesto ettiklerini ifade eden Sedefçi, ''2004'te motorin 1.58 kuruştu, şu anda 4 lirayı geçti. Yani 3 katı olmuş. Bizler hala minibüs fiyatlarını tartışıyoruz. Minibüsçülerde ekmek yiyecekler. Minibüs ücretlerine yapılacak zammı önümüzdeki meclis toplantısında görüşeceğiz'' dedi.
Sedefçi, mecliste aldıkları kararla geçen yıl şehit olan polis memuru Gökmen Şimşek'in adını oturduğu mahalleye vereceklerini belirtti.
Bu arada meclis toplantısının yapıldığı saatlerde bir grup öğrenci de Edirne Belediyesi önüne gelerek minibüs fiyatlarına yapılması düşünülen zammı protesto etti.
Meclis gündemi öncesinde grup olarak toplanan CHP li üyeler grupta bazı tartışmalar yaşadılar.Özellikle belediye meclis üyelerine gönderilen Meclis gündemini içeren bilgilerde 19 uncu madde başta olmak üzere bazı maddelerin meclis gündemine değişmiş olarak gelmesi dikkatlerden kaçmadı.Dubai gezisinin işaret edildiği 19 uncu maddede danışman sıfatı ile bir gazetecinin götürülmek istenmesi ve kararın grupta iptal edilmesi ise muhaliflerin zaferi ile sonuçlanmış olarak yorumlandı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerim YURK 12 yıl önce

gökhan kardeş 5 dakika delikanlı ol. o gazetci benim ve ben belediye olanakları ile değil, bakanlık davetlisi olarak gidiyorum ayrıca şahsıma harcırah talebim olmadığı gibi ben bir halk oyunları uzmanıyım. ekmek yediğin kaba etme ve doğruları yaz.bu gezide edirne belediyesinin 1 kuruşluk katkısı yok, sabır taşırma. önce öğren sonra yaz, bilgisi olmayanın fikri de olmaz.

banner30