banner78
banner25

Müezzinoğlu'nun adı verilecek!

Edirne’de artan trafik sorununa çözüm olacak olan projeler hakkında bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Yeni Toki, 1. Murat Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasında açılacak olan yola Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun isminin verileceği söyledi.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB), Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında olağanüstü toplandı. EDİKAB’ın Olağanüstü Toplantısı’nda tek gündem maddesi görüşüldü. Birlik tüzük değişikliği ile ilgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı öncesinde Başkan Gürkan, birlik üyelerini Edirne’deki trafiği rahatlatacak olan projelerle ilgili bilgilendirdi

Gürkan, Edirne’ye Kuzey ve Güney Çevre Yolu olmak üzere iki adet çevre yolu açacaklarını ve bu projelerle ilgili çalışmaların sona yaklaştığını belirtti.

GÜNEY ÇEVRE YOLU İÇİN TARİH 15 TEMMUZ

Güney Çevre Yolu’nun bitme aşamasına geldiğini belirten Gürkan, “Güney Çevre Yolu uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeydi. 90’a yakın ev ve arsayı kamulaştırdık. 1988’de plana işlenmiş bir yoldu. Ama açılmamıştı. Edirne’nin bu yola ihtiyacı vardı. Çevre yolu; eski mezbahanın oradan başlıyor, Olin Kavşağı’nda bitiyor. Bütün çalışmaları bitti; kamulaştırmalar, yıkımlar yapıldı. Zemin düzenlendi. Bir kısmı kaplama olacak, bir kısmı sıcak asfalt olacak. Salı Günü astarını atıyoruz. Bayramdan önce çalışmaları bitireceğiz. Rötuşlar kalacak. 15 Temmuz’da da yolun açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yeni Toki, 1. Murat Devlet Hastanesi Yeni Devlet Hastanesi ile Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi arasındaki 50 metre genişliğindeki yol için çalışmalara başladıklarını anlatan Gürkan, “ Bu yol Edirne’nin en nitelikli yolu olacak; yürüyüş yolu, araç yolu, bisiklet yolu, ambulans yolu yer alacak. İlk merkezinin yapımına başladık. Yolun maliyeti 5 milyon TL civarında olacak. Edirne’ye büyük katkıları olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun ismini; Güney Çevre Yoluna da ön seçimle gelmiş Edirne’nin ilk kadın milletvekili olan Türkan Seçkin’in ismi vereceğiz. Edirne’mize hayırlı olsun” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30