banner137
banner25

Moto kurye kazaları artıyor!

Pandemi sürecinde temel ihtiyaç ve gereksinimlerin karşılanması için vatandaşların tercih ettiği moto kuryeler, gerek kendi hatalarından gerekse karşı tarafın hatalarından dolayı hemen hemen her gün bir trafik kazası ile karşı karşıya kalıyorlar.

Verilen sipariş veya siparişlerin zamanında yetişmesi için aşırı hızlı seyreden ve kendi güvenliklerinin yanında karşı tarafında güvenliğini hiçe sayan moto kuryeler bugün yine yaralamalı ve maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştılar.

Talatpaşa bulvarı üzeri Bölge Trafik Müdürlüğü önünden Trakya Üniversitesi Tıp fakültesi Hastanesi istikametine seyir halinde olan 22 ABP 954 plakalı moto kurye aynı istikamete eyir halinde olan 59 ACF 044 plaka sayılı araca arkadan çarptı.Çarpmanın etkisi ile moto kurye yere düşerek yaralanırken her iki araçta maddi hasar meydana geldi.

Araç sürücüsü Engin Y. Arkadan gelen kuryeyi gördüğünü ve süratli seyrettiğini ifade ederek “kendisi beni sollamak istedi.Fakat önünde ki araç sıkıştırınca benim sağımdan geçmeye kalktı ve bana arkadan çarptı”dedi.

Kazayı yaralı olarak atlatan kurye Caner S.ise verilen siparişi yetiştirmek için acele ettiğini ve kendisinin hatalı olduğunu ifade etti.Yaralı olay yerine gelen ambulans ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayı gören vatandaşlar ise moto kuryelerin son zamanlarda gelen talepler üzerine sayılarının arttığını ancak sürüş güvenliği anlamında trafikte bazılarının risk denilebilecek hareketler yaptığını öne sürerek “acele etmelerine gerek yok.Kurallara uymak gerekiyor.Akis halde yaşanılan kazalar ne ilk nede son olur”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30