banner78
banner25

Mobil hizmet veriyorlar!

Edirne'de hayata geçirilen "Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık, Kapınıza Ulaştık" projesi kapsamında, köylerde yaşayan engelli vatandaşlara, çocuklara ve 65 yaş üstü vatandaşlara mobil olarak ağız ve diş sağlığı hizmeti verilmeye başlandı.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Lalapaşa ilçesine bağlı Demirköy'de tanıtım etkinliği ile ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. 

Etkinlikte konuşan Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk, projenin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Proje sayesinde mobil araçlarla vatandaşların yaşadıkları yerlerde tedavi edildiğini ifade eden Öztürk, "Ecdadımızın çok güzel bir sözü var. Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Yani yeri geliyor bir sağlıklı nefesi devlete feda ediyor. Böyle bir anlayıştan gelen bir millet olarak geçmişten aldığımız bayrağı sağlık noktasında en iyi seviyelere getirmek için gururla taşıyoruz. Şu an dünyada yapılan araştırmalarda, Türkiye sağlıktan memnuniyet noktasında ilk sırada yer alıyor. Bugün de burada baktığımızda Türkiye'de bir ilk olan mobil diş tarama ve tedavi aracımızla köylerde vatandaşın ayağına giderek araştırmanın doğruluğunu teyit ediyoruz.Projede yer alan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, TRAKYAKA temsilcileri, il genel meclis üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30