banner137
banner25

Milyon liralık zararı var!

18 Mart 2018 günü yapılan seçimler sonrasında Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne (DSYB) başkan seçilen Ahmet Turgay’ın ve yönetiminin iktidarı 4 Temmuz 2019 günü atanan kayyum ile son buldu.

Uzun zamandır mali kriz içinde olan, çalışanların maaş alamadığı ve üye kaybeden Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ne (DSYB) Tarım ve Orman Bakanlığı’nın el atması ile atanan kayyumun ardından birlik adeta yok olma noktasına geldi.Milyonlarca liralık borcu olan birliğin her geçen gün batağın içine saplandığı ve kötü yönetildiği gerekçesi ile kayyum atandığı öğrenilirken bir çok demirbaşının ise el sürmeden beklediği ve neredeyse hurdaya çıkmak üzere olduğu görüldü.

Özellikle kurulduğu zaman 3 bin dolayında üyesi olan ancak üye sayısı son yönetimlerle beraber 600 civarına düşen birliğin kötü yönetim uygulaması yüzünden borç batağına düştüğü ve hizmet veremediği öğrenildi.

Üyelerinin ayağına hizmet götüren ve yoğun bir biçimde çalışan birliğin kapı önünde duran araçları da vahim tabloyu gözler önüne seriyor.Tekerlekleri patlamış,üzeri neredeyse ot bağlamış olan araçların milli servet olduğunu unutan idarenin bu kötü gidişe bir an önce son vermesi bekleniyor.Araçları gören vatandaşlar “personel maaş alamıyor,Görevden alınan yönetimin yerine Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Eyüp Farsak, personel Ramazan Sel, Abdullah Dökmeci ve Erol Üstünel olmak üzere beş yetkili atandı.Birlik tamamen stop etmiş durumda”dediler.

Öte yandan birliğin bu hafta sonu Pazar günü yapılacak olan genel kurul ile yeni yönetiminin belirlenmesi bekleniyor.Yeni yönetim için ise şu ana kadar öne çıkan bir ismin olduğu bilinmiyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30