banner137
banner25

Milletvekili Müezzinoğlu
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, '''AK Parti döneminde engelli vatandaşlarımızı eve hapseden çağ dışı anlayışları reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirilmiştir'' dedi.
Müezzinoğlu, Engeliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, engelli olmanın bir eksiklik olmadığını belirterek, her sağlıklı bireyin engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini belirtti.
AK Parti döneminde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak birçok uygulamanın hayata geçirildiğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
''AK Parti döneminde engelli vatandaşlarımızı eve hapseden çağ dışı anlayışları reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirilmiştir. Bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirilmiş, engelli vatandaşlarımızın özlük hakları korunmuştur. Engelli vatandaşların istihdamlarının teşvik edilmesi ve kolaylaştırılması için yeni yasalar çıkarılmış, başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkanları, engelli vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.''
Evde bakılan her engelli birey için bakım yapan yakınına ayda bir asgari ücret ödemesi yapıldığını bildiren Müezzinoğlu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
''2006-dan itibaren 285 bin özürlü yakını bu desteklerden faydalanmaktadır. Kurulan Engelsiz Yaşam Merkezleri ile engelli kardeşlerimizin çok rahat ve konforlu şekilde uzmanlarca bakımı gerçekleştirilmektedir. Şu anda Türkiye genelinde 93 engelsiz yaşam evi hizmet vermektedir. Her evde 12 engelli kardeşimiz bulunacak şekilde bu hizmet yürütülüyor. Engelli aylıklarını ciddi oranda artırılmış, daha önce sadece 25 lira olan engelli aylığını 300 liraya yükseltilmiş, ihtiyacı olan tüm engelli kardeşlerimiz, taşıma ücreti de devletimizce karşılanmak suretiyle özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlanmaktadır.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30