banner78
banner25

Milletvekili Gürkan
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, yaz sezonunda nüfusu artan ilçe ve belde belediyelerin İller Bankası'ndan gerekli payı alamadığını bildirdi.
Gürkan, yaptığı açıklamada, Keşan ve Enez ilçe belediyelerinin mücavir alanlarında bulunan deniz sahillerine yaz aylarında binlerce vatandaşın tatil yapmak için geldiğini söyledi.
Belediyelerin bölgeye gelen tatilcilere de hizmet verdiğini hatırlatan Gürkan, şöyle devam etti:
''Enez ile Keşan'ın Erikli, Yayla ve Mecidiye sahilleri kışın azalan, yazın artan nüfuslarına rağmen, belediyelerimiz gereken payı İller Bankası'ndan alamıyor. Bunun yaz ve kış dengesinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, belediyeler sahillere dinlenme amacıyla gelen insanlara da hizmet vermek zorundalar. Enez ilçesinde 5 binin üzerinde yazlık konut var. Bu yazlık konutların yol, su, altyapı, kanalizasyon sorunları var. Belediye, İller Bankası'ndan herhangi bir katkı alamıyor. Bu diğer yazlık bölgelerimiz için de geçerli. Bu sistemin değişmesi için Edirne Milletvekilimiz Kemal Değirmendereli ile bir kanun teklifi vermeyi planlıyoruz. Onun çalışmalarını sürdürüyoruz. Umuyorum ki hükümet tarafından da kabul görür ve yazları yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan belediyeler en azından hakları olan katkıları da alırlar.''
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30