banner137
banner25

Mera komisyonu uyuyor mu?

10,5 milyar lira yatırım bedeli olan 229 kilometre uzunluğundaki Halkalı-Kapıkule Demir Yolu projesi sorunları da beraberinde getirmeye başladı.Tamamlandığında İstanbul-Edirne arası demir yolu ulaşımını 1 saatin altına düşürecek olan projede bazı konular Edirne İl genel Meclisi gündemine taşındı.Meclis gündemine taşınan konu, yapılan çalışmalarda toprak hafriyatının döküldüğü alanlar olunca bazı konularda görüş ayrılığı yaşandı.Konunun araştırılması için komisyon kurulması görüşü tartışılırken ince bir detayın atlandığı görüldü.

İl Genel Meclisi’nin atladığı detay da söz konusu alanların mera olması ve yönetmeliğe göre Mera kanunu gereği alan üzerinde izin alınmadan hiçbir faaliyetin yapılamayacağı,yapılması durumunda ise yapanların suç işleyeceği.

İl Genel Meclisinin Çarşamba günü gerçekleşen toplantısında gündeme gelen konuda kurulan komisyon tarafından yapılan araştırmada Havsa Naipyusuf, Kabaağaç, Kuzucu, Abalar ve Tayakadın köylerine ait mera arazilerine hafriyat dökümü yapıldığının tespit edildiği,nakliye kamyonların söz konusu alanlar çevresinde ekili alanlar başta olmak üzere meyve üretimi yapan üreticinin ürünlerine zarar verdiğinin tespit edildiği ifade edildi.

Böylesi büyük bir projenin hazırlanması durumunda çıkan hafriyatın döküleceği alanların önceden belirlendiği,buna göre maliyet hesapların yapılarak ihaleye çıkıldığı,izin alınmadan söz konusu hafriyatın belirlenen alanlar dışına dökülemeyeceği,izin alınmayan alanlara döküldüyse Mera kanunu gereği suç işlendiği bununda denetleyecek merciin İl’de kurulu olan Mera Komisyonu olduğu iddia edildi.

Söz konusu ihmalin yaşanmasına göz yumulmuş olabileceği üzerinde duran bazı kesimler “bu durum tamamen Mera Komisyonu kontrolündedir.Eğer onların bilgisi dışında bu işlem yapılıyorsa yüklenici firmaya gerekli cezai işlem uygulanır”denildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30