banner137
banner25

Mazbatalar tamam!

 Edirne'de AK Pati, CHP ve İYİ Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı. 

Edirne Adliyesi'nde düzenlenen törende, ilk olarak AK Parti'den Edirne milletvekili seçilen Fatma Aksal'a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Gül Altınok verdi. 

Aksal, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni bir meclisle önemli bir döneme adım attıklarını, meclisin Türkiye'yi 2023 hedeflerinde taşıyacağını belirtti.

Edirne'den kadın bir aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Aksal, "Edirneliler de kadın adaylarına sahip çıktı. oylarını arttıran 10 ilden biriyiz. Ben gecesini gündüze katarak çalışan tüm teşkilatımıza teşekkür ederim. Allah mahcup etmesin, teşekkür ederim."dedi.

Törene, AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu ve partililer katıldı.

-CHP milletvekilleri mazbatalarını aldı

CHP Edirne milletvekilleri Erdin Bircan ve Okan Gaytancıoğlu da mazbatasını aldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve partililerle Edirne Adliyesine gelen Bircan ve Gaytancıoğlu,  mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Gül Altınok'tan aldı.

Bircan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ülkenin sorunlarını hep birlikte çözmeye çalışacaklarını ifade eden Bircan, "Mazbatalarımızı aldık. Önce Edirnemize daha sonra ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var. Şu anda bu ülkenin normalleşmesi gerekiyor. Artık yeni bir sistem var ve bir de başkanlık var. Bu sistemle ilgili konuşulup yazılacak çok şey var. Bizler de uyum sağlama yasalarını geri getirmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Gaytancıoğlu ise 24 Haziran seçimlerinde gerçekleşen irade sonucunda yeniden vekil seçildiklerini hatırlattı.

"Vekil seçilmekten büyük onur ve gurur duyuyorum" diyen Gaytancıoğlu, "Edirne halkının güvenini ve sorumluluğunu hissediyorum. Ancak ülkemizin bir an önce normalleşmesi gerekiyor. Dış politika, ekonomi ve ezilen halkların sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Nasıl normalleşmeye geçeriz bunları konuşmamız lazım." şeklinde konuştu.

- İYİ Parti Milletvekili Çakırlar mazbatasını aldı

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da partililerle Edirne Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı.

Çakırlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'yi parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğini vurguladı.

Acısıyla, tatlısıyla demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçimleri geride bıraktıklarını ifade eden Çakırlar, "İyisiyle kötüsüyle seçimleri geride bıraktık. Haksız bir rekabetle yarışa girdik. İl ve İlçe yönetimlerimizin gayreti sonunda mutlu sona ulaştık. Edirne sevdamızı parlamentoda dile getirmek birinci vazifemiz olacaktır. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30