banner137
banner25

Mantığı ne?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 25 Mart tarihinden bu yana kapalı tutulan tarihi Ali Paşa çarşısı 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü itibariyle alınan tedbirler sonrası kapılarını yeniden açtı.

Tarihi çarşının kapalı olduğu süre içerisinde Kaleiçi semti Ali Paşa ortakapı caddesi ile bağlantılı olduğu kapısının kapalı olması ise en çok vatandaşları mağdur etti.Ortakapı caddesi üzerinden Saraçlar caddesine geçişin sağlandığı kapının kapalı olmasından dolayı yaşanan mağduriyet bu cadde üzerinde bulunan esnafı da olumsuz etkiledi.Osmaniye ve Orhaniye caddeleri ile Ali Paşa Ortakapı caddesi üzerinde bulunan esnaf kapının kapalı olmasının olumsuz etkilerinin kendilerine yansıdığını belirtti.

Defaten kapının açılması konusunda taleplerini ilettiklerini söyleyen esnaf görüşmelerine rağmen kapıyı açtıramadıklarını söyledi.

Kapının açılmaması gerekçesini “kontrol edemeyiz” şeklinde cevapla aldıklarını belirten esnaf “zaten çarşımızın 6 kapısı var.Şu an 3 kapımızda bizim görevlilerimiz ateş ölçümü yapıyor ve diğer kapılarımız kapalı.Saraçlar caddesine açılan orta kapının kapalı tutulması çok mantıksız.Saraçlar ve Çilingirlere girişler zaten kontrol altında.Orta kapıya Kaleiçi tarafından girişte ateş ölçümü yapılıyor.Ama Saraçlara çıkış tarafı kapalı.Saçmalıktan başka bir şey değil.Kapının açılması esnafın ve vatandaşın lehine olacaktır.Yetkililer mazeret üretmeyi artık bıraksınlar”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30