banner137
banner25

Makine parkuruna 4 milyon 100 bin TL!

Edirne Belediyesi, araç filosunu güçlendirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın göreve gelmesiyle birlikte hizmete alınan 32 araçla birlikte araç sayısı 141’e ulaştı. Gürkan, en son alınan ve geniş yolları açmakta kullanılan Paletli Ekskavatörü (kato) kullanarak, yeni alınan araçların tanıtımını gerçekleştirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi bünyesinde halka hizmet için kullanılan araçların tanıtımını gerçekleştirdi. Edirne Belediyesi’ne, Başkan Gürkan’ın göreve başladığı 7 Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar 32 araç alındı. Yeni alınan araçlarla birlikte araç filosunu güçlendiren Edirne Belediyesi, yaklaşık 4 milyon 100 bin TL’lik bir yatırım da yapmış oldu.

Yeni alınan araçlarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Gürkan, göreve geldiği günden bu yana kazıcı, yükleyici, kamyonet, kamyon, traktör, minibüs, ambulans, cenaze aracı, cenaze yıkama aracı, otobüs, otomobil, paletli ekskavatör, vidanjör ve hidrolik sepetli kamyonet olmak üzeri toplamda 32 aracı hizmete aldıklarını söyledi.

Araç parkında bulunan 32 aracın aynı zamanda belediyenin iş çeşitliliğini de gösterdiğini ifade eden Gürkan, “Bu araçların içinde ulaşım, altyapı, cenaze hizmetleri var. Bir insanın yaşamında; doğumdan ölüme ne varsa, bunların tümü belediyenin görevi kapsamına giriyor. Göreve başladığımız 2014 yılında maalesef araç parkı konusunda çok başarılı, parlak durumda değildik. Bu 3 yıl içerisinde belediyemize çok çeşitli araçlar temin ettik. Çok büyük bir çoğunluğunu kendi imkanlarımızla aldık. Bizler bu hizmetleri aracımız olsa da olmasa da yapmak zorundayız. Bir yolu açmak zorundayız; kendi aracımızla ya da kiralık bir araçla, kamyonlarla taşıma yapmak zorundayız. Kolay bir süreçte değildi. Çünkü bir taraftan borçları ödüyorsunuz, bir taraftan geleceği planlıyorsunuz, bir taraftan yeni yatırımlar yapıyorsunuz. Sonuç itibariyle bugün geldiğimiz noktada belediyemize almayı hedeflediğimiz, araçlarımızı almış bulunmaktayız. Ekskavatör dediğimiz iş makinesini de bünyemize katınca araçlarımızı sizlere tanıtmak istedik” dedi.

Edirne Belediyesi’nin araç parkında toplam 141 aracın olduğunu ifade eden Gürkan, “Son 3 yılda bunların 32 tanesini temin etmişiz. 3 tane hibemiz var. Son 3 yılda belediyemize 4 milyon 100 bin liralık araç temin etmişiz. Araç pakımızı güçlendirdik. Edirne Halkı’na kendi araçlarımızla hizmet vereceğiz. Edirne’mize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının ‘Büyükşehir’e hazırlık mı?’ sorusunu yanıtlayan Gürkan, “Bünyemize kattığımız araçlar gerçekten çok ciddi ihtiyaçlardır. Hizmette tasarruf olmaz. Belediyeler 7 gün 24 saat çalışan kurumlar. Gece saat 2’de kriz çıktı, ihtiyaç duyuldu. Personelinize, bir taksiye atla gel, diyemezsiniz. Onu almak zorundasınız. O anlamda hizmeti yapalım. İsim arkadan gelir dedik” diye konuştu.

Paletli Ekskavatörün 408 bin TL’ye alındığını anlatan Gürkan, “Biz hemen hemen kato kirası olarak bu kadar para ödüyorduk. Biz hem kendi araç parkını güçlendirmiş olduk hem de Edirne Halkı’na daha sağlıklı hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra en son alınan ve geniş yolları açmakta kullanılan Paletli Ekskavatör’ün (kato) direksiyonuna geçerek, deneme sürüşünü gerçekleştirdi.Test sürüşünü başarı ile geçen Başkan Gürkan aracı yükleyicinin üzerine çıkardıktan sonra yükleyici TIR aracını da kullanmayı ihmal etmedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30