banner78
banner25

Liznak “değişim”hareketi olarak aday olduğunu açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi CHP’de 9 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesinde şu ana kadar adaylığı kesin görünen İl Başkanı Fevzi Pekcanlı sonrasında il başkanı adayı olarak Serkan Liznak’ta yaptığı yazılı açıklama ile adaylığını kesinleştirmiş oldu.

Dün gece ilçe başkanları ile bir araya gelen Liznak ve ekibi aldığı destek sonrasında aday olmaya karar vererek kesin adaylığını yaptığı yazılı açıklama ile netleştirdi.Sosyal medya hesabında da adaylığı konusunda açıklama yapan Liznak kendilerini “değişim” hareketi olarak nitelendirdi.

Mevcut il başkanı Fevzi Pekcanlı’ya açık desteğini veren Belediye başkanı Recep Gürkan’ın açıklaması sonrasında aday olmayı düşünen bazı isimler geri planda kalmayı tercih ederken, başkanlık yarışı için demokrasinin gereği ikinci adayın çıkıyor olması partililer tarafından olumlu karşılandı.

Serkan Liznak yaptığı açıklamada “Yaşadığımız son yerel seçimler göstermiştir ki; Türkiye’de siyasetin şekli değişmiştir. Artık bölen, ayrıştıran, kavgacı söylemlerin siyasette yeri yoktur. Halkımız çözüm beklemektedir. Bu seçimde Edirne ağır bedeller ödedi. Uzun yıllardır iktidar olduğumuz ilçeleri kaybettik, bazılarını ise az farkla kurtarabildik. Halkın değişim isteyen sesini görmezden gelmenin, ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağının bilincindeyiz”diyerek tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen değişimden yana olma gayreti içinde olduklarını belirterek “Tüm bu yaşananlar bir “DEĞİŞİM” hareketini ihtiyaç kılmıştır. Bu “DEĞİŞİM” hareketi şahsımla sınırlı değildir. Bu, örgütümüzün, üyelerimizin, delegelerimizin “ORTAK AKLIDIR.”

Bu, iş bulamadığı için çocuğunu gurbete gönderen anaların aklıdır. Mahsulü tarlada kalan çiftçinin aklıdır. Yoksulluk sınırında yaşamaya mahkum edilen emekçinin aklıdır. Emeklilikte yaşa takılanların aklıdır. Bu, geleceğine güvenle bakmak isteyen gençlerimizin aklıdır. Hakça, insanca, hür ve eşit yaşamak isteyen kadınların aklıdır. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aklıdır. Samimiyetin, geleceğin, güvenin, doğruluğun aklıdır.Bir olacağız, birlikte olacağız. Bölmeyeceğiz, birleştireceğiz. Ayrıştırmayacağız, kucaklayacağız. Ötekileştirmeyeceğiz, sarılacağız. Geçmişimize saygıyla geleceğimize güvenle bakacağız.Bu “ORTAK AKLIN”, “DEĞİŞİM” inancının takdiriyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını iktidara taşımak için il kongresinde Edirne İl Başkanlığına adayım” dediği açıklamasını

“Birleşin! Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, devrimciler, vatanseverler birleşin. Çok olun yok olmayın!”Bir olacağız Birlikte olacağız!Korkuya, yılgınlığa, yorgunluğa yer yok.

Umutla, güvenle, emekle, heyecanla çalışacağız.Gençliğimizle çalışacağız.

Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz”şeklinde sonlandırdı.

Bilindiği gibi İl genelinde CHP’nin delege sayısı 488.Merkez delege sayısı ise 199 ve bu sayının tamamını İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın hazırladığı biliniyor.100’e yakın delegenin belediye çalışanı olması ve geri kalan bazı delegelerinde akrabalık bağlarının bulunması listeyi Pekcanlı’dan yana oy kullanma olasılığını yüksek gösterirken, bazı kesimler listede fire verileceğini açık bir dille ifade ediyorlar.

Havsa,Keşan ve İpsala delegelerinin ise Liznak’la beraber hareket etme kararı alarak değişimden yana hareket edecekleri gelen bilgiler arasında yer alıyor.İlçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının bazılarının ise Recep Gürkan’ın sözünden dışarı çıkmayacağı net ve kesin dille ifade ediliyor.

Kongre öncesinde CHP’de ki küskün isimlerin ve ağır top olarak nitelendirilen kesimlerin kimden yana tavır alacağı ise netlik kazanmış değil.CHP’ye yakın kaynaklar bu isimlerin bir sürpriz yapmalarının beklendiğini ifade ederken bir çoğunun değişimden yana oldukları sızan bilgiler arasında yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30