banner137
banner25

Lions yardımları sahiplerine verildi!

Uluslar arası Lions Dernekleri 118 Y Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından Edirne’deki ihtiyaç sahipleri gıda ve malzeme yardımı yapıldı.

Edirne’de faaliyet gösteren marketler zincirinin önünde düzenlenen etkinlik Edirne Kırkpınar Lions kulübü ev sahipliğinde gerçekleşti.Geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketi sonrasında Edirne Kırkpınar Lions kulübünün konuyu üst yönetime bildirmesi sonrasında Lions Federasyonu harekete geçerek Edirne’ye maddi yardım yapılması konusunda bir rakam belirledi.Belirlenen rakamı nakit olarak değil de malzeme olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması kararı alan Edirne Kırkpınar Lions kulübü hazırlıklara başlayarak başta gıda kolisi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine battaniye yardımı yaptı.

İstanbul Lions Kulübü 118 Y Yönetim Çevresi Federasyonu’nun gelmesi ile ilk olarak yardım alacak kişilerin kayıtları yapıldı.Yapılan kayıt karşılığında ihtiyaç sahiplerine koli içerisinde gıda yardımı ile soğuk kış günlerinin sıcak dostu battaniye verildi.

Öte yandan 100 TL değerinde marketten istediklerini alabilmeleri içinde çek veren yetkililer insanların zor günlerinde yanlarında olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek Lions’un bu ve benzer, konularda hassasiyet gösterdiğini ifade ettiler.

Edirne Kırkpınar Lions Kulüp Başkanı Suat Yılmaz yapılacak yardımların toplamasında emeği geçenlere teşekkür ederek ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarıneda olduklarını belirtti.

118 Y Federasyon Başkanı Dr.Ali Sina Mengi yaptığı açıklamada Lions’un bir hizmet kuruluşu olduğunu ifade ederek “Lions’un Türkiye’deki ayağı kadar Uluslararası ayağı da çok önemlidir.Uluslararası ilişkilerimiz neticesinde Edirne’de yaşadığımız sel felaketinden sonra acil yardım fonumuzdan burası için yardım talep ettik ve bir hafta içersinde bu para Türkiye’ye geldi.Edirne Kırkpınar Lions kulübümüz ihtiyaç sahibi aileleri belirlediler.Belirlenen gıda ve battaniye gibi malzemeler ihtiyaç sahiplerine Lion kardeşlerim tarafından dağıtılacak.”dedi.

Hazırlanan gıda ve battaniyeler daha sonra tek tek dağıtılarak ihtiyaç sahiplerine teslim edildi ve sonrasında ise Selimiye eski Baş müezzini emekli Nadi Ersoy hoca tarafından şükür duası okundu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30