banner137
banner25

Kurtuluş töreni Atatürk anıtın'da gerçekleşti!

Edirne’nin Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümü bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
 
Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.
Edirne’nin Kurtuluşu’nun 98. yıl dönümü nedeniyle burada bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bugünün Edirne için bir gurur günü olduğunu söyledi. 
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutlayarak, “Bundan 98 yıl önce "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır” diyerek yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve büyük Türk milleti, Misak-ı Milli Sınırları içerisindeki her bir karış vatan toprağını kurtarmaya ant içmişlerdir” diye konuştu.
 
Cumhuriyet’in ilanından önceki son yüzyıla baktığımızda Edirne’nin 4 kez büyük işgaller yaşadığını belirten Gürkan, “Tabii ki her işgal acı demekti, gözyaşı demekti, kayıplar demekti. Diğer taraftan her işgal bir başkaldırı demekti, direnmek demekti, mücadele demekti, bayrak demekti, vatan demekti. Özgürlüğünün peşinde binlerce yıldır koşan Türk milleti daha öncekilerde olduğu gibi yine bu son işgale de boyun eğmedi, eğmeyeceğini de bir kez daha gösterdi. Gazi Mustafa Kemal’in arkasında, onunla beraber yürümeye, ölmeye ant içmiş bütün milletimiz kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle Misak-ı Milli’nin her bir köşesinde kahramanca, yiğitçe kendilerini bu büyük Kurtuluş Savaşı’nın içerisinde buldular” dedi.
 
Türk Milleti’nin verdiği Kurtuluş Savaşı’nın dünyadaki bütün mazlum milletlere de örnek olduğunu belirten Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yepyeni bir Cumhuriyet kuruldu. Elbette bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak, sonsuza kadar payidar kılmak bütün Türk Milleti’nin her bir ferdinin en büyük ülküsü, gayesi, amacıdır. Bu toprak parçasını kanlarıyla bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.
 
Edirnelilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Gürkan,  “Edirneliler, devletinin asla ve asla yanından ayrılmamış, izinden ve ülküsünden ayrılmamıştır. Bu millet yeri geldiğinde malını, canını, kanını hiç düşünmeden vatan toprakları için feda eder. Savaşın gerekmedikçe bir cinayet olduğunu bilen ama gerektiğinde de 7’den 70’e savaşmaktan, ölmekten korkmayan bir millettir” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30