banner137
banner25

Kur artışı ameliyatları durdurdu!

Son bir hafta içerisinde yaşanan dövizdeki ani artış yaşamın her alanına sirayet etmeye başladı.Bankalar kredi vermekten kaçınırken,döviz bürolarının bazılarının kepenk kapatması ve kuyumcuların altın alım ve satımını durdurması piyasalara adeta şok etkisi yarattı.Büyük ölçekli sanayiciyi etkileyen dövizdeki artış küçük ölçekli işletmeleri de neredeyse durma noktasına getirdi.Küçük ölçekli esnaflar toptancıların mal vermemesinden yakınırken,malzeme sıkıntısından dolayı bazı esnafın işleride durma noktasına geldi.

Edirne’de bulunan hastanelerde ise ameliyatlar malzeme alımında yaşanan sıkıntıdan ise yapılamaz oldu.

Edirne’nin en büyük hastanelerinden biri olan Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde de bazı ameliyatların malzeme tedarikine bağlı sebeplerden dolayı yapılamadığı öğrenildi.Dolar ve auro endeksli ameliyat malzemelerinde firmalar adeta yok modunda çalışırken,malzeme alımına ilişkin yapılan başvuruların bir çoğu dövizdeki artıştan dolayı askıda kaldı.Malzeme eksiğinin yaşandığı hastanede özellikle cerrahi müdahaleler başta olmak üzere,ortopedi ameliyatları ileriki tarihe ertelendi.

Edinilen bilgiye göre hafta içerisinde veya ilerleyen günlerde ameliyata alınacak hastaların ameliyatlarının ertelendiği ifade edilirken malzeme alımından yaşanan sıkıntıların kısa süre içerisinde giderileceği öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30