banner78
banner25

Kule Radarlar iptal!

Edirne Belediyesi’nin önemli gelir kaynağı olarak gördüğü “Kule radarlar” şirketin zarar ettiği gerekçesi ile sözleşmesinin iptal etmesi ile kapatıldı.

Daha önceki planlamaya göre şehrin değişik noktalarında bulunan Kule Radarların sayılarının yeni düzenleme ile azaltılması sonrasında şirket zarar ettiğini öne sürerek sistemi kapatmak ve sözleşmeyi tek taraflı iptal etmek istediğini bildirdi.Buna göre ilk olarak sistem dahilinde çalışan bazı personeli işten çıkartarak zararını minimize etmeye çalışan şirket yetkilileri cezalardan elde edilen gelirlerin düşmesi ile bu defa sistemi kapatma kararı aldı.

Yeni yılın ilk günlerinden buyana kapalı olan sistemde sürücüler ceza yazılmaması için hız kurallarına uyarken durumu bilen bazı sürücülerin hız limitlerine uymadığı da görüldü.

Bilindiği gibi şirket kesilen cezaların yüzde 30’unu Belediyeye,yüzde 70’ini ise Hazineye aktarıyordu.

Bilindiği gibi sistem hız ihlallerinin yanı sıra kırmızı ışık ihlallerinin de tespitini kameralar sayesinde yapıyordu.Vatandaşlar ise çok sayıda kazanın olduğu Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan kameralar sayesinde kazaların yaşanmadığını,sürücüleri ciddi manada caydırdığını belirtirken kameraların kapanması ve durumun öğrenilmesi ile çok sayıda sürücünün yine hız limitlerini aşacağının,bununda kazalara davetiye çıkaracağını söylediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30