banner78
banner25

Krize para yok,tel örgüye var!
Yunanistan hükümeti, kemer sıkma politikalarına rağmen, Türkiye ile ülkesi arasındaki 13 kilometrelik kara sınırına tel örgü çekmeye devam ediyor.
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, Türkiye sınırından kaçak göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için tel örgü çalışmalarına hız verdi. Yunanistan, Türkiye ile olan kara sınırındaki tel örgü çalışmalarının büyük çoğunluğunu tamamladı.
Yunanistan, Türkiye ile arasındaki 13 kilometrelik kara sınırının 12 kilometresine tel örgü çekme kararını Haziran ayında uygulamaya koymuştu. Pazarkule Sınır Kapısı bölgesindeki sınır hattında iş makineleriyle başlanan çalışmalar son aşamaya gelindi.
Tel örgüler, 1,5 metre yüksekliğindeki beton zeminin üzerine yerleştirilirken, askeri gözetleme kulelerinin olduğu bölgelerde ise beton blokların üzerine monte ediliyor. Tel örgülerin bir kısmı da monte edilmesi için aralıklarla bırakılmış durumda bekletiliyor.
Hudut polisleri de çalışmaları incelemek için bölgedeki kontrollerine devam ediyor.

-FRONTEKS'ten umulan bulunamadı-

Yunanistan'da, 2 yıl önce Avrupa Birliği (AB) desteği ile Avrupa Dış Sınırlar Ajansı (FRONTEX) görevlileri iş başı yapmıştı. Ancak FRONTEX görevlilerinin denetiminden etkin sonuç alınamadığını düşünen Yunanistan, Türkiye ile arasındaki 12 kilometrelik kara sınırına çit çekmeye karar vermişti.
Türkiye'yle Yunanistan arasındaki 13 kilometrelik kara sınırının dışında nehirlerin ayırdığı 190 kilometrelik sınır bulunuyor. Bu durumda, kaçakların Yunanistan'a geçmek için nehir boyunu kullanacağı ve kaçakların rota değiştireceği tahmin ediliyor.

-Türkiye de yoğun olarak mücadele veriyor-

Türk güvenlik güçleri de Yunanistan'a geçişte kaçakların kullandığı güzergahlardan biri olan Edirne'de yoğun güvenlik önlemleri alarak uluslararası sorunu önlemek için yoğun çaba harcıyor.
Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçakların bölgeye ulaşmalarının önlenmesi için mahalleyi kent merkezine bağlayan Meriç Nehri üzerindeki köprülerde hem polis hem de jandarma ekipleri bekletiliyor. Şüpheli görülen kişi ve araçlar durdurularak denetleniyor.
Karaağaç Mahallesi dışında Yunanistan sınırına yakın köyler ile İpsala, Meriç, Uzunköprü ilçelerinde de kaçak geçişleri deneyen göçmenlerin bu girişimlerinin önlenmesi için hudut birlikleri yoğun çaba sarf ediyor.
İstatistiklere bakıldığında, geçen yıl Edirne'de 22 bin 600, 2010 yılında 11 bin 384, 2009 yılında da 7 bin 596 kaçak yakalandı. Yakalanan göçmenler, sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar Edirne Emniyet Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'nde konuk ediliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30