banner78
banner25

Köprünün adı belli oldu!

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Mart ayında hizmete açılan Karaağaç Bağlantı Köprüsü'nün isminin 'Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü' olarak bakanlık tarafından onaylandığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini Jülide Sarıeroğlu'na devreden Mehmet Müezzinoğlu'nun Edirne'ye olan hizmetlerinin unutulmayacağını söyleyen İl Başkanı Akmeşe, kongre sürecinde yeni atanan 7 belde başkanına da görevlendirme belgelerini verdi.

Ak Parti İl Başkanı Akmeşe, Edirne gündemini değerlendirmek ve teşkilat çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıya partinin il yönetim kurulu başta olmak üzere çok sayıda ilçe başkanı ve partili katıldı.

“HIDIRLIK TABYASI İÇİN 3 AĞUSTOS'TA İHALEYE ÇIKILIYOR”

Toplantıda ilk olarak Edirne'deki yatırımlar hakkında bilgi veren Akmeşe, 2015 yılında restorasyonu biten Hıdırlık Tabyası'nın devam eden röleve çalışmalarının dün itibariyle sona erdiğini söyledi. Akmeşe, müze olarak kullanılacak kısım için 3 Ağustos'ta teşhir ve tanzim ihalesine çıkacaklarını belirterek; “Burasını müze olarak da kullanmak istiyoruz. 3 Ağustos'ta bunun ihalesi yapılacak. Edirne'nin fethi olan 1361 yılından bugüne kadar Edirne'nin tarihi bir müzesi olarak başta Fatih Sultan Mehmet, 1. Murad ve Edirne Müdafi Şükrü Paşa olmak üzere bunlarla ilgili bir çok eser bu müzede sergilenecek. Bu müzeyle beraber Edirne'ye ziyaretlerin daha çok artacağını ve turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum. Edirne Balkan Tarihi Müzesi'ni de Edirne'ye kazandıracağız, bunun için çok mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“BALKANLAR VE TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAVUZU AÇILIYOR”

Edirne'de halen yapımı devam eden kapalı yüzme havuzuna da dikkat çeken Akmeşe, bitiminde burasının Balkanlar ve Türkiye'nin en büyük havuzu olacağının altını çizerek, “Belki birçok farkında değil ama Edirne'ye muhteşem bir kapalı yüzme havuzu yapılıyor. Birçok kez bunu gündeme getirmemize rağmen pek yer almadı. Ama çok önemli bir proje. Büyük bir kısmı bitti. İnşallah 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nda biz bu havuzu da bitirip Edirneliler'in hizmetine sunmak istiyoruz. Bu havuz Türkiye'nin en büyük havuzu. İçinde 3 havuz barındırıyor. Biri olimpik, biri yarı olimpik bir de ısınma havuzu olmak üzere. Burasının 1500 seyirci kapasitesi var. Balkanlar'da ve Türkiye'de bir ilk. Bunun kimse Edirne'de farkında değil. Bunları da özellikle Edirneliler'le paylaşmak isterim” diye konuştu.

“KIRKPINAR'I 2018'DE YENİ ALANDA YAPMAK İSTİYORUZ”

Bu yıl restorasyona girecek Kırkpınar Alanı'nın da 2018 güreşlerine yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade eden Akmeşe; “Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl sayın bakanımız Edirne'ye geldiğinde Kırkpınar alanıyla ilgili de yenileme sözü vermişti. Biz sözlerimizi tutuyoruz. Bu sit alanı tabiki biliyorsunuz. Kolay bir proje değildi ama gerçekten hem biz hem belediye hem de bakanlığımız bu işte ciddi emekler verdik. Bu proje 2017 programına alındı. 45 milyonluk bir yatırım bu. Komple yenilenecek Kırkpınar alanı. Artık orası senede sadece 3 gün kullanılan bir alan olmayacak. 365 gün bu alanda etkinlikler olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah 2018 güreşlerini de yeni alanda yapmayı düşünüyoruz” dedi.

“ENEZ SADECE 3 AY GİDİP GELİNEN BİR İLÇE OLMAYACAK”

Yatırımlar hakkında son olarak Enez'e değinen Akmeşe, Enez-Keşan otoyolunun da 2017 yatırım programına alındığını söyledi. Akmeşe; “Enez hem deniziyle hem de tabiatıyla müthiş bir ilçemiz. Çoktan beri beklediğimiz bir konu vardı. Enez-Keşan otoyolu da 2017 yatırım programına alındı. En kısa zamanda bu yola başlıyoruz. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar Enez hem doğalgaza kavuşacak hem de bu yol bitmiş olacak. Enez sadece 3 aylık gidip gelinen bir ilçemiz olmayacak” şeklinde konuştu.

“KÖPRÜNÜN ADI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU KÖPRÜSÜ OLDU”

Toplantının devamında teşkilat çalışmalarına da değinen İl Başkanı Akmeşe, geçtiğimiz hafta bakanlar kurulunda yapılan değişikliği bakanlık koltuğunu devreden Mehmet Müezzinoğlu'na Edirne'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Müezzinoğlu'nu unutmayacaklarını söyleyen Akmeşe; “Biz Edirneliler olarak sayın Mehmet Müezzinoğlu'nu unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle biz Karaağaç köprüsünü sayın Başbakanımız'ın da katılımıyla açmıştık. Şu müjdeyi vereyim Karaağaç Köprüsü Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü olarak bakanlıktan onaylandı. Biz bu vesileyle Mehmet Müezzinoğlu'nu unutmayacağız. Bunu da buradan paylaşmak istiyorum. Yani Karaağaç Köprüsü Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü oldu” dedi.

Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ayrıca dünkü toplantıda Edirne'deki 7 beldede yeni atanan belde başkanlarına da görevlendirme belgelerini verdi. Belde başkanlarının görevlerini layıkıyla yapacaklarına inandığını söyleyen Akmeşe daha sonra belgeleri takdim etti. Buna göre Ak Parti'de yeni atanan belde başkanları şu şekilde;

Keşan / Yenimuhacır: Şükrü Çalışkan

Keşan / Beğendik: Salim Değişçi

Uzunköprü / Kırcasalih: Alpay Alko

İpsala / Esetçe : Hasan Kızıltanlı

İpsala / Yenikarpuzlu: Şinası Akbaş

Meriç / Küplü: Şaban Eğe

Meriç / Subaşı: Cengiz Küçük

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30