banner78
banner25

Köprüleri konuşturdular!
UNESCO ve Balkanika Vakfı'nca düzenlenen, 11 Balkan şehrini kapsayan ''Balkan Köprüleri Konuşuyor'' projesi, Meriç Köprüsü kıyısında düzenlenen etkinlikle başladı.
Edirne Valisi Hasan Duruer, projenin ilk etabı ''Meriç Köprüsü Konuşuyor'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, tarihe tanıklık eden Meriç Köprüsü'nün yanında bulunduklarını, Selimiye Camisi'nin kendilerini selamladığını belirterek, köprülerin medeniyetlerin ve kültürlerin geçiş güzergahı olduğunu söyledi.
''Biz istiyoruz ki Meriç Köprüsü kültürde, sanatta, sporda Balkanlarla bizi birbirimize bağlasın'' diyen Duruer, Edirne'nin tarihi organizasyonlara ev sahipliği yapacağını ifade ederek, Traklar'ın önemli merkezlerinden biri olan Edirne'deki dolmenlerin, 3 bin 500 yazma eserin bulunduğu Selimiye Kütüphanesi'nin ve dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün UNESCO'nun Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışma başlattıklarını anlattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik ise Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin tarihi bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.
Kültür mirasının toplumların gurur kaynağı olduğunu ve kimliklerini yansıttığına dikkati çeken Çelik, ''Koca Sinan'ın muhteşem eseri Selimiye Camisi 2011 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girerek, ülkemizin ve Edirne'nin gurur kaynağı olmuştur'' diye konuştu.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise Edirne'de çok önemli günler yaşadıklarını, Selimiye ve Kırkpınar'ın Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesinden kıvanç duyduklarını vurguladı.
UNESCO Başkanı Irina Bokova da gönderdiği video kaydıyla katılımcılara kutlama mesajını iletti.
Konuşmaların ardından Meriç Köprüsü'nde 3 boyutlu ışık ve ses gösterisi düzenlendi.

-''Balkan Köprüleri Konuşuyor'' etkinliği-

UNESCO'nun Balkanika Vakfı ile düzenlediği ''Balkan Köprüleri Konuşuyor'' projesinin ilk etabında ''Meriç Köprüsü Konuşuyor'' etkinliği yer alıyor.
11 Balkan şehrindeki tarihi köprüler dikkate alınarak hazırlanan projede, köprülerin birlik ve karşılıklı anlayışın sembolü olduğu vurgulanıyor.
11 tarihi köprüdeki etkinliğin ardından Fransa'nın başkenti Paris'te final buluşması yapılacak.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30