banner78
banner25

Koordinatlarla hareket ediyorlar!

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan düzensiz göçmenler umut olarak gördükleri Avrupa yollarını aşındırmaya devam ediyorlar.Yasa dışı yollarla Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmeyen çalışan göçmenlere ise en çok rağbet insan tacirlerinden geliyor.

Kişi başı anlaştıkları göçmenleri çeşitli fiyatlar üzerinden Avrupa’ya geçirmeyi taahhüt eden insan tacirleri polis ve jandarma’nın yanı sıra sınır devriyelerini atlatmak için de teknolojinin tüm olanaklarını kullanıyorlar.Türkiye’de kaldıkları süre içinde Yunanistan’a geçiş güzergahlarını en iyi şekilde öğrenen ve teknolojik imkanları yerinde kullanmasını beceren göçmenler ellerinde ki cep telefonları sayesinde artık Edirne’ye turist gibi gelerek sınıra yakın yerlerde gprs hesaplaması yaparak koordinat belirliyor veya verilen koordinatlar üzerinden cep telefonlarındaki navigasyon (yön bulma) sistemi sayesinde buluşma yerlerine dikkat çekmemek adına teker teker gidiyorlar.

Polis ve Jandarmanın denetimlerini sıklaştırması sonrasında Meriç ve Tunca köprüleri üzerinden geçişlerini seyrelten göçmenler,yeni güzergah olarak insan tacirleri ile Tunca nehri üzerinde bulunan demir tren köprüsü sonunda buluşarak Kazanova mevkiine kadar ilerleyip buradan Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a rahat bir biçimde geçiyorlar.

Adını sormamıza rağmen söylemeyen ancak Suriyeli olduğunu ifade eden bir genç kendisine verilen konuma elinde bulunan cep telefonu sayesinde emin adımlarla ilerliyor.Tren köprüsünü yaya olarak geçen gencin ileride bazı şahıslarla buluştuğu ve havanın kararması ile Meriç nehri üzerinden Yunanistan’a geçeceği tahmin ediliyor.

Son günlerde sıkça benzer görüntülerin görüldüğü Edirne’de yetkililerin bahse konu noktalar üzerinde de denetimlerini arttırması ve tedbir alması bekleniyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30