banner137
banner25

Komşudan övgü dolu sözler!

Edirne Valiliği tarafından kara sınır kapılarımızda dağıtılan maske ve hijyen malzemeleri Bulgaristan’dan gelen komşular tarafından takdir ediliyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye ile kara sınır kapılarını AB baskısı üzerine kapama kararı alan Bulgaristan, sınır kapılarını yeniden açarak her iki ülke vatandaşlarının ülkeye geliş gidişlerini önce PCR testine bağlamış ancak kısa bir süre sonra bu testide kaldırarak serbest giriş çıkış sağlamıştı.

Pandemi süreci boyunca olası tüm riskleri düşünen Edirne Valiliği gerek gelen kişilerin gerekse Edirne’de ki vatandaşların korunması için sınır kapılarında ücretsiz maske ve dezenfektan malzemesi dağıtmaya başladı.Bulgaristan’a girişte yıllardır “altın havuz” adı verilen ve 3 auro para ödeme zorunluluğu her araç başına bulunmasına rağmen hiçbir karşılığı bulunmayan dezenfekte havuzlarının aksine Edirne Valiliği yeni başlattığı dezenfekte parası alımı karşılığında her gelen vatandaşa hijyen malzemesi dağıtıyor.

Türkçe ve Bulgarca bilgilendirme yazıların üzerinde yazılı olduğu paket içeriğinde2 adet maske,100 ml dezenfekte şişesi,3 adet kolonyalı mendil,1 adet Kovid-19 bilgilendirme formu (Türkçe-İngilizce-Bulgarca)bulunuyor.

Bulgaristan vatandaşlarının sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yayınladıkları bilgilendirme gruplarında kısa bir video paylaşan Tonya Stefanova isimli bir bayanın paylaşımı hem ülkemizi hemde Edirnemizi gurulandırdı.

Edirne Valiliği tarafından hazırlanan paket içindeki malzemeleri Türk gümrüğüne girdikten sonra ücretsiz olarak alan Stefanova isimli bayan paylaşımında kendi ülkesini ve diğer AB üyesi ülkeleri eleştirirken Türkiye’ye övgüler yağdırdı.

Paylaşımında “onlar Avrupalı değiller ama,ileri ülkeler arasındalar.Onlara üçüncü dünya ülkesi diyorlar.Fakat Türkiye’ye girişte araç dezenfektesi için 3 auro ödüyoruz fakat onlar ücretsiz olarak covid ' e karşı önlemlere ilişkin kurallara göre otomobilin dezenfekte edilmesi, maskeli, antibakteriyel mendil, dezenfektan ve talimatlı paket, Bulgarca ' da dezenfektan alıyorsunuz! 3 dünya ülkesine hoş geldiniz.Sevgili Türkiye’me seyahat etme fırsatı bulduğum için mutluyum!”dedi.

Söz konusu paylaşım defalarca paylaşılırken,yapılan olumlu yorumlarında yüzlerce olması ve giderek artması dikkat çekti.

Bilindiği gibi her iki ülke araç dezenfektanı için 3 auro para almakta.Ancak Edirne Valiliği Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazırladığı paketler karşılığında hiçbir ücret almıyor ve her araç için birer paket veriyor.Araç içindeki kişi sayısına göre görevliler dağıtımı faza fazla yapabiliyor.

Bulgaristan’da bir adet maskenin fiyatı 1.40 leva fiyata yani6.5 TL’ye satılıyor…

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30