banner137
banner25

Komşudaki kriz, Edirne'de esnafı etkiledi
 Ekonomik kriz nedeniyle birçok alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kalan Yunanlar, geçmiş yıllarda yılbaşı alışverişi için rağbet gösterdiği Edirne'deki Alipaşa Çarşısı'na bu yıl ilgi göstermedi.
Geçmiş yıllarda ülkelerindeki fiyatlardan daha cazip olması nedeniyle özellikle giyim alışverişleri için Edirne'yi seçen Yunanların son aylarda tasarrufa yönelmeleri, Edirneli esnafın cirolarını da yansıdı.
Yılbaşı alışverişi için geçmişte özellikle Alipaşa Çarşısı'nı dolduran Yunan müşterilerin sayısı, bu yıl oldukça azaldı.
Tarihi Alipaşa Çarşısı Başkanı Yılmaz Saniş, yaptığı açıklamada, ekonomik kriz yaşayan Yunanistan vatandaşlarının alışverişleri kıstığını belirterek, bunun da Edirneli esnafa olumsuz yansıdığını söyledi.

-''Kriz Yunanlara pazarlığı öğretti''

Saniş, Yunan müşteri sayılarında büyük oranda bir düşüşün yaşandığını, alışveriş için gelenlerin ise sıkı bir pazarlığa tutuştuğunu belirtti.
Edirne esnafının yerli ve yabancı turistin yarattığı ekonomiye ihtiyacının olduğunu ifade eden Saniş, ''Edirne kapalı bir ekonomiye sahip, bu yüzden hem yerli hem de yabancı turistin para harcaması esnafımız açısından önemli. Ancak son aylarda alışverişi seven Yunan müşterilerimiz, daha çok tasarrufa yöneldi, alışverişi bir anlamda askıya aldı. Alışveriş için gelenlerde eskiden bilmedikleri pazarlığı sıklıkla yapmaya başladılar. Bir malın değerinin yarısını teklif ederek almaya çalışıyorlar'' diye konuştu.
Tarihi çarşının bir başka esnafı Ahmet Tatlıses de önceki yıllara kıyasla Yunan müşterilerinin yıl başı alışverişleri için bu yıl Edirne'yi tercih etmediklerini belirterek, bunun nedeninin Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz olduğunu ifade etti.
Çarşıda konfeksiyon ürünleri satan Suna Çelik de Yunan halkının alışverişi seven bir karakterde olmasına rağmen, krizin bu alışkanlıklarını değiştirdiğini bildirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30