banner137
banner25

Komşuda askerlere destek mitingi!

Sınır ihlali yaptıkları gerekçesi ile tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevine konan iki Yunanlı asker için Yunanistan’ın Orestiada (kumçiftliği) kasabasında destek amaçlı gösteri yapıldı.

Pazarkule sınır kapısı ile Arda nehri arasında kalan bölümde devriye gezerken kötü hava koşulları nedeniyle Türk tarafına geçen ve yaklaşık 300 metre kadar içeri giren biri Teğmen diğeri ise Astsubay olan iki Yunan askeri geçtiğimiz hafta yakalanarak ilk sorgularının ardından Edirne Adliyesine getirildiler.Burada hakim karşısına çıkan iki Yunan askeri tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevine gönderildiler.

Tutuklu kaldıkları süre içinde Ankara-Atina hattında sıkı görüşmeler gerçekleşirken Yunanistan’da bunan sivil toplum kuruluşları ve bazı şirketler boykot amaçlı eylemler yapmaya başladılar.İlk olarak bazı Yunan tur şirketleri Türkiye’ye olan turlarını iptal ederken bugün Edirne’ye 22 km uzaklıktaki Orestiada (Kumçiftliğ) kasabasında bin 500 kişinin katılımıyla bir destek mitingi yapıldı.

102 sivil toplum kuruluşunun sabah saatlerinde Orestiada (Kumçiftliği) kasabasına gelmesi ile oluşan kalabalık belirli bir sayıya ulaştıktan sonra konuşmalara başladı.Bazı belediye başkanlarının da katılarak konuşma yaptığı Orestiada kasabasında ki mitingte Türkiye ile Yunan halkları arasında hiçbir sorun bulunulmadığına dikkat çekilirken,yaşana olaydan dolayı gerginlik yaşandığını bunun en kısa sürede giderilmesi için Türk tarafında bulunan vatandaşlarında askerlerin iadesi için gerekli destek girişiminin yapılması istendi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye Edirne iline hafta sonları bin 200 kişinin gittiğni ancak yaşanan olay sonrasında sayının çok düştüğü ve gidiş olmadığı ifade edildi.

Bisiklet grubu Risos spor kulübü ise mitinge verdiği destek sonrasında Kastanies (kestanelik) sınır kapısına kadar pedal çevirerek geldi.

Öte yandan Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis ise dün geceyi Kastanies ( kestanelik) sınır karakolunda askerlerle beraber geçirdi.Sabah ise Türk-Yunan sınır hattında incelemelerde bulunan Stefanis arttırılan önlemleri yerinde gördü.

Yunanistan’ın Selanik kentinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’na ise Molotoflu saldırı düzenlendi.Saldırıda şans eseri yaralanan olmadı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30