banner78
banner25

Komşu sınırı delik deşik!

Komşu ülke Bulgaristan’ın AB desteği ile yasa dışı göçü önlemek adına 274 km lik Türkiye kara sınır hattına döşediği tel örgüler hava muhalefetinden dolayı çöküyor.

274 km’lik kara sınır hattının 90 km’lik bölümüne çekilen ve yasa dışı göçü önlemek için yapılan tel örgünün bazı yerlerinde meydana gelen çökmeler mültecilerin gözünü bu noktaya çevirmesine neden oldu.

Sınır güvenlik güçlerinin yardımı ile para karşılığı sınırı geçen mülteciler,tel örgülerin çöktüğü alanları keşfedince rota bu noktalara çevrildi.Çok ayıda kaçak geçişin yaşandığı bölümlerden geçen mültecilerin sorunsuz bir biçimde karşıya geçtiği ifade edildi.

Tel örgülerin döşendiği arazinin doğal olması ve döşeme işlemi sırasında yağmur akış noktalarının hesaplanmaması ve tahliye kanalı yapılmamasından dolayı yaşanan çökmeler maddi kayıplara neden oldu.

İlerleyen günlerde aşırı yağışların yaşanacağını belirten yetkililer tel örgünün kısım kısım yıkılmasının mümkün olacağını ve tedbir alınmazsa sınırların delik deşik olabileceğini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30