banner78
banner25

Komşu sınırda tedbiri arttırdı!

Geçtiğimiz hafta iki Yunan askerinin Pazarkule sınır kapısı yakınlarındaki askeri yasak bölgede gerçekleştirdikleri ihlal sonrasında yakalanmasının ardından devam eden süreçte ipler her geçen gün gerilmeye devam ediyor.

Özellikle iki Yunan askerinin ne amaçlı geçiş yaptıkları konusunda net bir durum ortaya konmazken,üzerlerinde çıkan cep telefonlarının dijital verilerinin incelenmesinin ardından olayın netlik kazanabileceği ifade ediliyor.

Söz konusu bölgenin konumu ve iki askerin rütbeleri göz önünde bulundurulduğunda sınırın 300 metre kadar içine girmiş olmaları “yanlışlıkla” olduğu iddiasını zayıflatırken,bölgenin sık ağaçlık olması,tel örgü bulunamaması ve yaya devriyelerle koruyor olması ve göçmen güzergahında bulunuyor olması akıllarda soru işaretlerinin artmasına neden oluyor.

Söz konusu dijital verilerin incelenmesinin ardından hiçbir şey çıkmaması durumunda ise kişi başı bin auro gibi rakamların telefuz edildiği göçmen kaçakçılığı işine bulaşmış olması ihtimallerinin güçlenmesine neden olacak yorumları yapılıyor.

Yunanistan ile Türkiye arasında tansiyonu yükselten gerilime neden olan iki asker ile ilgi yasal süreç işlerken Yunanistan Savunma Bakanlığı Türkiye sınırında tedbir arttırıcı önlemler almaya başladı. Meriç Nehri sınırı boyunca devriye gezen Yunan asker sayısı 2 den 7'ye çıkarıldı.Gözetleme noktalarında moderniyazson çalışmalarına başlanıldı ve daha önemlisi Türk tarafından her kim olursa olsun bir sınır ihlali yapılması durumunda misli ile kuralların uygulanacağı iddia edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30