banner78
banner25

Komşu sınıra beton blok koyuyor!

Yunanistan, sığınmacıların geçişini genellemek için Kastanies Sınır Kapısı'na beton bloklar yerleştirdi.

Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacıların, Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasındaki tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda bekleyişleri devam ediyor.

Yunanistan tarafından Kastanies Sınır Kapısı'na kamyonla taşınan 1,5 metre yüksekliğindeki beton bloklar, ekskavatörle sınır kapısının girişine yerleştirildi.

Yunan güvenlik güçleri bu sırada blokların üzerine çıkarak kapıya yaklaşan sığınmacıları gaz bombasıyla direkt hedef aldı.

Sığınmacılar göz yaşartıcı gazın etkisiyle tampon bölgeden uzaklaştı.

Yunanistan hudut birliklerinin attığı 3 gaz fişeği ise Pazarkule Sınır Kapısı içerisindeki Piyade karakolunun bahçesine düştü.

Öte yandan Yunanistan makamları söz konusu duvarın sınır hattı boyunca inşaasının düşünüldüğünü belirtti.Konu hakkında açıklama yapan Yunanistan’da eski Genelkurmay Başkanı korgeneral Mihail Kostarakos Türkiye’nin Suriye sınırında inşa ettiği beton duvarı örnek gösterdi ve aynısının Yunanistan tarafından Meriç Sınırı’na yapılmasını önerdi. Kostarakos duvar hakkında görüşlerini şahsına ait sosyal medya hesabından şu cümlelerle paylaştı.“Sanırım hepimiz Türklerin güney sınırlarında kendi duvarlarını nasıl inşa ettiklerini görmeliyiz. Kanımca, finansmanı Avrupa Birliği tarafından karşılanırsa bu fikri dikkate almaya değer. Tüm sınır çizgisi boyunca olmasa da en azından gerektiği yere uygulanabilir. Tabii ki, bizim durumumuzda, duvarın üstünde veya çevresinde tüm bu savaş ölümcül ekipmanına ihtiyaç yoktur. Duvarın kendisi zaten aşılmaz bir engel olacaktır.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30